Haberler

Seçme Hakkı, Kazanılmış Bir Haktır

Temel ELCİVAN-ESSEN/DHA-Avrupalı Türkler, 26. dönem milletvekili seçimleri için yarın sandık başına gitmeye hazırlanırken, Türk Federasyonu'ndan oyunuzu kullanın çağrısı geldi.

Merkezi Frankfurt kentinde bulunan ve kısa adı Türk Federasyonu olan Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Fatih Oğuz, Essen şehrinde bugün bazı esnaf ve dernek ziyaretlerinde bulundu. Essen ziyaretine Tantuni Kebap Salonu ile başlayan Fatih Oğuz, burada habercilerle de bir sohbet toplantısı yaptı.

Cumhurbaşkanlığı ve ardından milletvekili genel seçimlerinde istenilen katılımın elde edilemediği hatırlatan Türk Federasyon Genel Sekreteri Fatih Oğuz, "Avrupalı Türkler, geçmişte hem seçme seçilme hakkı için, talepte bulunmuş ve bu uğurda da büyük mücadeleler vermiştir. Seçme hakkı, lütfedilmiş bir hak değil kazanılmış bir haktır. Bunun için bu kazanımın kıymetini bilerek, sandığa gidip oyumuzu kullanmalıyız" dedi. Fatih Oğuz, şöyle devam etti: "Ayrım yapmadan tüm vatandaşlarımızın sandığa gitmesini öneriyoruz. vatandaşlarımız, hangi parti oyunu kullanırsa kullansın oy kararı kendisine aittir. Önemli olan vatandaşımızın tercihinin sandığa yansımasıdır. Almanya'da yüksek oy oranına ulaşılması, burada yasayan Türk toplumunun elini güçlendirecek, ilerde talep edilecek yeni demokratik haklar içinde bir referans oluşturacaktır. Bizde, federasyon olarak vatandaşlarımıza bunun önemini anlatmaya çalışıyoruz".

Habercilerle yaptığı sohbetin ardından Essen'de bulunan Türk şirketini ziyaret eden Fatih Oğuz, beraberindeki federasyon yetkilileriyle akşam saatlerinde de, Essen şehrinde faaliyet gösteren Almanya Bartınlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Oğuz Frankfurt Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title