Haberler

Seçimlerde Büyükşehirlerde Büyük Sürprizler Yaşandı

Güncelleme:

7 Haziran 2015 seçim sonuçlarının netleşmeye başlamasıyla birlikte, parlamentoya girecek isimler de ortaya çıkmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, bu sonuçlarla TBMM'ye girmeye hak kazanıyor. İstanbul 2. Bölgede MHP'den 3 vekil getirmesi bekleniyor. Bu durumda İstanbul'da 1. sıra adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçilmesi kesinleşti. CHP'nin ise, mevcut sonuçlara göre 8 vekil çıkarması bekleniyor. Bu durumda, CHP İstanbul 2. bölge 9 sıradaki Mustafa Sarıgül'ün seçilmesi çok zor bir ihtimal. Yine özellikle Güneydoğu'daki illerde büyük sürprizler yaşandı.

Ankara'da sandıkların yüzde 85'inin açılmasıyla, İstanbul 1. bölgede AK Parti'nin 14 vekil çıkarma ihtimali doldu. Bu durumda, AK Parti'nin bıçak sırtında olan ve seçilip seçilmeyeceği kesinleşmeyen adayı, 14. sıradaki Hüseyin Yayman.

Seçimin en bıçak sırtı sonuçlarının yer aldığı seçim bölgelerinden biri de Ankara 1. bölge. Ankara'da AK Parti'nin 7 ya da 8 milletvekili çıkarması bekleniyor. Bu durumda listede 8. sırada yer alan Fatih Şahin'in seçilip seçilmediği belli değil. 9. sırada yer alan SGK eski Başkanı Emin Zararsız'ın seçilmesi neredeyse imkansız görünüyor.

KUŞOĞLU'NUN DURUMU KRİTİK

CHP'de ise, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın arkadaşlarından olarak bilinen ve listeye kontenjandan giren Bülent Kuşoğlu'nunu durumu kritik. Kuşoğlu, CHP listesinde 7. sırada yer alıyor. CHP'nin Ankara 1. bölgeden ya 6, ya da 7 vekil çıkarması bekleniyor.

MHP'de ise, eski CHP'li vekil Mehmet Haberal'ın oğlu Erkan Haberal seçilemedi. MHP'nin Ankara 1. bölgede 3 vekil çıkarması bekleniyor. Haberal 4. sırada yer alıyor.

SIRRI SÜREYYA YENİDEN TBMM'DE

HDP ise Ankara 1. bölgede tek vekil çıkarıyor. Bu durumda liste başı olan Sırrı Süreyya Önder yeniden TBMM'ye gelecek.

TİKA BAŞKANI'NIN EŞİ SEÇİLDİ

Ankara 2. bölgede ise AK Parti'nin 7 vekil çıkarması bekleniyor. Bu durumda eski Başbakan yardımcısı Emrullah İşler'in yanısıra, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde TBMM'deki özel kalemi olan, şu anda da TİKA Başkanlığını yürüten Serdar Çam'ın eşi Selva Çam seçilecek.

CUMHURBAŞKANI'NIN DAMADI PARLAMENTODA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, bu sonuçlarla TBMM'ye girmeye hak kazanıyor. Albayrak, AKP listesinde 6. sırada yer alıyordu. AKP İstanbul 1. bölgeden kesin girecekler arasında Anayasa Mahkemesi eski raportörü Osman Can, Merve Kavakçı'nın kardeşi Ravza Kavakçı da bulunuyor.

HDP VE MHP 3'ER VEKİL ÇIKARABİLİR : DEMİRTAŞ SEÇİLDİ

CHP'nin ise 11 vekil çıkarması muhtemel. CHP'de bıçak sırtında olan vekil, listede 11. sıradan aday olan Ali Özcan.

İstanbul 1. bölgede MHP ve HDP'nin ise 3'er vekil çıkarmaları bekleniyor. HDP'den ilk üç sırada eş başkan Selahattin Demirtaş, Hüda Kaya ve Erdal Ataş bulunuyor.

ÇATI ADAY SEÇİLDİ: İHSANOĞLU MİLLETVEKİLİ

İstanbul 2. Bölgede MHP'den 3 vekil getirmesi bekleniyor. Bu durumda İstanbul'da 1. sıra adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçilmesi kesinleşti.

MARKAR ESAYAN DA BIÇAK SIRTINDA

AK Parti'nin İstanbul 2. bölgeden 12 vekil çıkarması bekleniyor. Bu durumda, 12. sıradaki Markar Esayan'ın durumu en belirsiz olan durum.

SARIGÜL SEÇİLEMEDİ

CHP'nin ise, mevcut sonuçlara göre 8 vekil çıkarması bekleniyor. Bu durumda, CHP İstanbul 2. bölge 9 sıradaki Mustafa Sarıgül'ün seçilmesi çok zor bir ihtimal.
CHP'den 2. bölgeden Balyoz Davası sanıklarından Dursun Çiçek, gazeteci Enis Berberoğlu da seçilmeyi garantileyen isimlerden.

MEHMET METİNER SEÇİLDİ, MAHMUT ÖVÜR ÇOK ZOR

AK Parti'nin İstanbul 3. bölgede ise 13 vekil çıkarması bekleniyor .Bu durumda gazeteci Mehmet Metiner seçilirken, 14. sıradaki gazeteci Mahmut Övür'ün durumu ise neredeyse imkansız görünüyor.

AK Parti'nin 3. bölge adaylarından, şarkıcı Uğur Işılak, Abdürrahim Boynukalın ve Özlem Zengin seçilmeyi garantilemiş isimler olarak öne çıktılar.

CHP'DE MEHMET BEKAROĞLU BIÇAK SIRTINDA

CHP üçüncü bölgede Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu bıçak sırtında. CHP'nin 3. bölgeden ya 9, ya da 10 vekil çıkarması bekleniyor. Bekaroğlu 9. sırada yer alıyor.
HDP'de ise Pervin Buldan seçilmeyi garantiledi. HDP'nin 3. bölgeden 4 ya da 5 vekil getirmesi bekleniyor. Eğer HDP 5 vekil çıkarırsa, CHP'nin vekil sayısı 10'dan 9'a düşecek.

İZMİR SONUÇLARI: AKP'DE SAVCI SAYAN VE OZAN CEYHUN SEÇİLEMEDİ

CHP İzmir'de CHP'nin 6 AKP'nin 4 vekil çıkarması bekleniyor. Bu durumda, AK Parti listesinde 5. sırada yer alan, Avrupa Parlamentosu eski milletvekili Ozan Ceyhun seçilemedi. AK Parti İzmir 2. bölgede 7. sırada yer alan, CHP'nin eski Parti meclisi üyelerinden Savcı Sayan da seçilemeyen isimler arasında.

CHP İzmir 2. bölgeden de ya 6 ya da 7 vekil getiriyor. Bu durumda, gerek İzmir 'den aday olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gerekse Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, seçilmeyi garantiledi. CHP'nin Roman adayı Özcan Purçu da İzmir'de seçilen isimlerden oldu.

UŞAK'TA DURMUŞ YILMAZ KAZANDI; AK PARTİ'NİN "OLMASAYDIN DA OLURDUK" İLANINI VEREN ADAYI KAZANAMADI

Uşak'ta MHP'nin 2011 seçimlerinde hiç milletvekili çıkaramadığı Uşak'ta, bir milletvekili çıkarmasına kesin gözüyle bakılıyor. Buna göre Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Uşak'tan milletvekili olarak Meclis'e girerken; AK Parti'nin milletvekili sayısı 2'den 1'e düşmüş oldu.

AK Parti'nin Uşak'taki vekil sayısının 1'e düşmesi ise, gazetelere 10 Kasım'da Atatürk için "olmasaydın da olurduk" ilanı veren Eyüp Gökhan Özekin seçilmedi. Özekin, AKP'nin 2. sıra adayıydı.

URFA SONUÇLARI: VE ÖCALAN MECLİS'TE BUCAK, SEÇİLMEDİ

Şanlıurfa'da seçim yarışı AK Parti ile HDP arasında geçti. 2011 seçimlerinde 10 milletvekili çıkaran AK Parti, bugünkü seçimde vekil sayısını 7'ye düşürdü. AKP'nin yedide kalması durumunda eski Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba meclise'e gelecek görünüyor.

Ş.Urfa'da HDP ikinci parti olurken, 5 vekil çıkarmış görünüyor. Birinci sırada yer alan isim, Diyarbakır eski Belediye Başkanı Osman Baydemir. HDP'nin ikinci sıra adayı,Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan seçilmiş bulunuyor.

CHP ise Urfa yarışına, eski vekil Sedat Bucak'ın kardeşi Ali Murat Bucak ile katılmıştı. Ancak 1. sıra adayı olan Bucak seçilemedi.

TRABZON'DAN KORAY AYDIN SEÇİLDİ

Trabzon'dan ise, MHP'de Genel Başkanlığa aday olan Koray Aydın, seçilmeyi başardı. Trabzon'da AK Parti dört vekil çıkarırken, CHP'nin ön seçimle 1. sıra adayı olan Balyoz avukatlarından Haluk Pekşen seçilmeyi başardı.

AK Parti'den Trabzon'da vekil seçilenler arasında Süleyman Soylu da bulunuyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mustafa Sarıgül İstanbul Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (10)

ÇİVİmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Alooooooo Tayyip nerde kaldı? Balkonda kimseler görünmüyor. Balkondan düşmüş olmasın? HDP parajı yıktı. Davutoğlu akıntıya kapılmış. Son dskika haber.

10
2
yanıtYanıtla
uzgunmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Herseyin hayirlisi olsun

8
1
yanıtYanıtla
UzmanMobil-IOS:

Öcalan Sayın oldu... Bebek katili kazandırdın he CHP. Bu Zafer solun zaferidir.

5
1
yanıtYanıtla
amedlimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Onlar bu kafayla balkonundan yolunu zor bulurlar HER BİJİ HDP

2
3
yanıtYanıtla
Zafer Türk halklarınınmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Barajları aş da gel balkonları yık da gel ampulari yakmadan gel ama emi...

2
2
yanıtYanıtla
kaybettin Mobil-ANDROID:

Ah Türkiyem kaybettin bu mallar neye seviniyorlar

2
0
yanıtYanıtla
yasinmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Erken secim

1
1
yanıtYanıtla
ademmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Hayirlusi

1
1
yanıtYanıtla
ademmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Hayrlusu bee

1
0
yanıtYanıtla
NorvecMobil-IOS:

Troller nerdesiniz hadi pamuk toplamaya

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title