Haberler

Seçim Yasaklarının İhlal Edildiği İddiası

CHP İzmir İl Başkanlığı, AK Parti'nin Türk bayrağını siyasi propaganda amaçlı kullandığı iddiasıyla İzmir Valiliği ve emniyet müdürlüğüne şikayet dilekçesi verdi.

CHP İzmir İl Başkanlığı, AK Parti'nin Türk bayrağını siyasi propaganda amaçlı kullandığı iddiasıyla İzmir Valiliği ve emniyet müdürlüğüne şikayet dilekçesi verdi.

CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk bayrağının milletin ortak değeri olduğu, yasalar ve YSK'nın yasakları çerçevesinde de seçim propaganda malzemesi olarak kullanılamayacağı belirtildi.

AK Parti'nin, Gazi Osman Paşa Caddesi ile Şair Eşref Bulvarı'nın birleştiği kavşağa parti bayrağı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk bayrağından oluşan üçlü bir bayrak astığı savunulan açıklamada, CHP İzmir İl Başkanlığı'nın hem İzmir Valiliği'ne hem de emniyet müdürlüğüne şikayet dilekçesi verdiği dile getirildi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan CHP İzmir Seçim ve Tanıtımdan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç, Türk bayrağının seçim malzemesi olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceklerini, konuyla ilgili dilekçeleri ilgili mercilere yolladıklarını, acilen gereğinin yerine getirilmesini beklediklerini ifade etti.

İnanç, "Umarız diğer dilekçemiz gibi emniyette bekletilip, AKP'nin yasalara aykırı uygulamasına göz yumulmaz. Aksi takdirde artık İzmir'de YSK'nın yasaklarına kimse uymaz ve tam bir karmaşa yaşanır. Bunun sorumlusu da yasaları yerine getirmeyenler olur" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, CHP İzmir İl Başkanlığı'nın seçim yasaklarına uyulmaması ile ilgili olarak AK Parti hakkında daha önce de seçim yasakları gereğince, adayların bina giydirmesi yapmalarının yasak olduğu halde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın resminin yer aldığı afişin Çankaya'da bir binaya giydirilmesi ile ilgili şikayette bulunduğu, buna karşın valilikten ve emniyetten herhangi bir cevap alınamadığı kaydedildi. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İzmir Valiliği Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title