Haberler

Seçim Sonuçlarının İki Haftadaki Faydası 52 Milyar Lira

Güncelleme:

AK Partili Numan Kurtulmuş tarafından hazırlanan "Seçim Sonuçlarının Ekonomiye Etkisi" raporunda toplam fayda 52,07 milyar lira olarak tespit edildi.

Yerel seçim sonuçlarının Türkiye ekonomisine iki haftalık dönemdeki faydasının 52 milyar lira olduğu tespit edildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından hazırlanan "Yerel Seçim Sonuçlarının Ekonomiye Etkisi" raporunda, 16 Aralık 2013-28 Mart 2014'te yaşanan dalgalı sürecin ardından, 30 Mart 2014'teki yerel seçimlerin sonuçlanmasıyla 28 Mart-11 Nisan 2014'te ekonomik göstergelerdeki gelişmelere dikkat çekildi.

Raporda, faiz oranlarında yaşanan gelişmeler nedeniyle Devlet İç Borçlanma Senetleri stoğunun cari değerinin 3,95 milyar lira arttığı, kısa vadeli dış borç stoğunun TL değerinin 9,27 milyar lira azaldığı, Borsa İstanbul açısından ise hisse senetlerinin piyasa değerinin 26,11 milyar lira arttığına işaret edildi. 

TOPLAM FAYDA 52 MİLYAR

Seçim sonuçlarının faiz, döviz ve borsa kapsamındaki faydalarının toplamının 11 Nisan 2014 itibarıyla 39,33 milyar lira olduğu belirtilen raporda, bu tutara, reel sektörün yabancı para pozisyon açığının TL değeri nedeniyle olumlu etkilendiği 12,7 milyar liranın da eklenmesiyle toplam faydanın 52,07 milyar liraya ulaştığı kaydedildi.

"EKONOMİDE ÖNGÖRÜLEBİLİRLİK SON DERECE ARTTI"

Raporda, seçim sonuçlarının ekonomideki öngörülebilirliğe etkisiyle ilgili analizler de yer aldı. Yerel seçimlerde alınan oy oranıyla önümüzdeki dönemdeki seçimler de dahil ekonomide öngörülebilirliğin son derece arttığı vurgulandı.  

Ekonomideki öngörülebilirliğin artmasının, yurt içi ve yurt dışı ekonomik aktörlerin alacağı kararlarda, Türkiye lehine değerlendirmelere sebep olacağı yönünde görüş belirtilen raporda, siyasi ve ekonomik istikrar etkileşiminin, seçimlerden sonraki iki haftalık dönemde ekonomik faydalara göre çok daha önemli olduğunun altı çizildi.

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (8)

demokraterdog@gmx.de:

Bu tahsilsiz yalancı propagandacıların hesaplarına inananlar en cahil cinsdendirler, yani tek koyunlar.

19
10
yanıtYanıtla
sahafshaf@hotmail.com:

tahsilsiz dediğin kişi iktisat profesörüdür. sgk genel müdürü değil.

yanıt0
yanıt0
b.ç.bahric@mynet.com:

batık yunanistan da kişi başı gelir 30 bin usd. ülkemizde aile başı gelir 10 bin usd.

11
7
yanıtYanıtla
sahafsahaf@hotmail.com:

Yunanistan'ın nüfusu kaç onu da yazsaydın.

yanıt0
yanıt0
alioyn.70@hotmail.com:

Asgari ücretle ay sonunu getiremiyoruz. iki yıldır aynı kıyafeti giymekten bukalemun gibi giysiler renk değiştirmeye başladı. Tatile çıkmak kim biz kim. Tatilin ne olduğunu, Ekranlardan otellerin tanıtım reklamlarından öğrenmeye çalışıyoruz. Bizi yönetenlerin bir gecede harcadığı parayı, biz bir yılda kazanamıyoruz. Elimizden tutacak ne bir Ağamız var, nede Paşamız. Biz sade Anadolu vatandaşıyız. Bir parçada olsa Helalinden olsun lokmamız bize yeter. Bu dünyayı bilmem ama öteki tarafta verilecek hakkımız..

9
7
yanıtYanıtla
RASİM ÖZern.byln.602001@hotmail.com.tr:

yalaaaaaannnnnnnn

6
9
yanıtYanıtla
Erdemerdem@emasilver.com:

Vaybe abdestsizler basmış gene

6
5
yanıtYanıtla
ramazanramazanyildirim33@hotmail.com:

anasını aglattınız lan ülkenin boşaltınız kasayı,

5
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title