Haberler

Seçim Sonuçlarını Şimdiden Veriyoruz! İşte Kesin Kaybedecek Adaylar

Güncelleme:

Haberler.com olarak aday listelerinde kaybetmesi neredeyse kesin olan isimlerin listesini yayınlıyoruz. İşte isim isim seçimin kaybedecek adayları...

HABERLER.com / Siyasi partilerin aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etmesinin ardından seçmenin beğenisine sunulan milletvekili aday listeleri, ülke genelinde ya da il bazında seçmen tercihlerini olumlu ya da olumsuz etkileyen en belirleyici unsurdan biri olarak karşımıza çıkıyor. Seçilmesi neredeyse kesin olan ve partilerin vitrinlerinde yer verdikleri adaylar dışında bu seçimin bir de kaybedecekleri olacak. Haberler.com son 1 ayda yapılan kamuoyu yoklamalarını baz alarak, 3 milyon 700 bin olasılığı göz önünde bulundurarak aday listelerinde özellikle vitrinde yer alan ve kaybetmesi neredeyse kesin olan isimlerin listesini sizin için hazırladı.

ESKİ CHP'Lİ YENİ AK PARTİLİ SAVCI SAYAN KAYBEDENLER ARASINDA

AK Parti'den aday olduğu açıklandığı günden beri belki de en çok tartışılan isimlerden oldu. Bir dönem Deniz Baykal'ın sağ kolu olan ve arkasından gözyaşı döken eski CHP'li Savcı Sayan İzmir'de 2. bölge 7. sıradanAK Parti milletvekili adayı oldu. CHP'nin kalesinden aday gösterilen Sayan'ın adı seçimin kaybedecekleri arasında geçiyor.

32 YILLIK MAKUS TALİH KIRILAMIYOR

CHP 16 ilde birinci sırada kadın adaylara yer verdi. Üstelik 104 kadın adaydan 35'i seçilecek yerlerden aday gösterildi. Cumhuriyet tarihinde ilk kez kadın bir aday Erzurum'da liste başı oldu. 1983'den beri hiçbir sol parti adayının vekil çıkaramadığı Erzurum'da 1. sıra adayı Gonca Aytaş da bu makus talihi kıramayacak gibi görünüyor. 32 yaşındaki avukat Aytaş'ın adı seçilemeyecek adaylar listesinde.

CHP'NİN MEVCUT VEKİLİ SEÇİLEMEYECEKLER ARASINDA

CHP'nin mevcut İstanbul Milletvekili ve DİSK eski Başkanı Süleyman Çelebi İstanbul 3. bölge 14. sırada seçilemeyecek adaylar arasında görülüyor.

CHP ŞANLIURFA'DA YİNE YOK

CHP, özellikle yerel seçimlerde dibe vurduğu Şanlıurfa'da seçim yarışına katılmak niyetindeydi. Yerel seçimlerde kentteki oy yüzdesi 0,82 olan CHP, 13 yıl aradan sonra Şanlıurfa'dan milletvekili çıkarmak için Bucak aşiretinden Ali Murat Bucak'ı aday gösterdi. CHP'nin bir diğer iddialı adayı ise Hasan Oğul. CHP'nin büyük umutlar beslediği iki aday da kaybedecek adaylar arasında.

Milletvekili genel seçimlerinde HDP yüzde 10 barajı aşamazsa Meclis'e giremeyecek. Bu nedenle HDP'nin adayları kaybedecekler arasında görülüyor.

İŞTE İSİM İSİM SEÇİMİN KAYBEDECEK ADAYLARI:

HDP BARAJI AŞARSA KESİN KAYBEDECEKLER :

HDP barajı aşarsa, 48 vekile Meclis kapısı kapanacak. Kaybedecek 48 vekilin 46'sı AK Partili vekillerden oluşacak. CHP İzmir 1. Bölge Adayı Ali Yiğit ve Tunceli Adayı Kemal Yaşar Atmış ile MHP'nin Mersin Adayı Ali Öz TBMM'ye giremeyecek. HDP barajı aşarsa, AK Parti'den aday olan gazeteciler Markar Eseyan, Muhsin Kızılkaya ve Mahmut Övür'e de Meclis yolu kapanacak.

AĞRI
HALİL ÖZYOLCU
ALİ KONYAR

BATMAN
AHMET İNAL
MURAT GÜNEŞTEKİN
ADİLE GÜRBÜZ

BİNGÖL
FEYZİ BERDİBEK

BİTLİS
FATİH KADİRİOĞLU

DİYARBAKIR
OYA ERONAT
FAZIL HÜSNÜ ERDEM
ABDURRAHMAN KURT
ALİ İHSAN MERDANOĞLU
MUSTAFA ELGÖRMÜŞ
NETİCE ARSLAN
ALAATTİN PARLAK

HAKKARİ
OSMAN KIZILBAN
RÜSTEM ZEYDAN
MEHMET ERTUŞ

MARDİN
GÖNÜL BEKİN ŞAHKULUBEY
MEHMET VEJDİ KAHRAMAN
ABDULLAH ERİN
CENGİZ DEMİRKAYA
MEHMET EMİN DENİZ

MUŞ
ABDULSELAM ER
HALİS SALTIK

SİİRT
HAŞİM TAŞKIRAN
ALİ İLBAŞ

ŞANLIURFA
YUSUF EĞİLMEZ
YILDIZ KONAL SÜSLÜ

ŞIRNAK
ARSLAN TATAR
ADNAN ŞIK ORTA
LEZGİN ADIYAMAN
RİZGİN BİRLİK

TUNCELİ
KEMAL YAŞAR ATMIŞ

VAN
FARUK ALPASLAN
HAMDULLAH ŞEVLİ
ÖZGE BURAK DEGER
YAKUP ALADAĞ

* Haberler.com bu listeyi son 1 aydaki kamuoyu yoklamalarını baz alarak, 3 milyon 700 bin olasılığı göz önünde bulundurarak hazırlamıştır. Vatandaşların eğilimlerine göre seçim sonuçları farklılık gösterebilir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Savcı Sayan Şanlıurfa Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (160)

chp:

demek neymiş ak koyonlara karşı hdp demek lazımmış ben ve ailemin iki oyu bu sene hdp ye

14
13
yanıtYanıtla
Sedat Aslan Mobil-IOS:

Hdp oy verenler vatan hainidir

6
18
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

chp mhp hdp 3 partide uzun adamın atılacak tırnağı olmaz

5
19
yanıtYanıtla
TonyMobil-IOS:

Hdp tayyipin kimyasini bozmus

20
2
yanıtYanıtla
karayazılı:

selahatin dürüst siyasetçi bu seçimin kazananı hdp olcak bir türk olarak oyumu hdpye vercem

14
8
yanıtYanıtla
kolpamobilWeb@haberler.com:

Hdp ve digerlerini toplasan yüzde 0.00001 bile etmez Hepiniz geberinceye kadar Akp hep iktidar olacaktır.

1
20
yanıtYanıtla
PARA YOK:

HDP barajı rahat aşar, AKP 46 milletvekili kaybedecek. HDP''ye 6 Milyon oy var. HDP oylara dikkat et.

15
6
yanıtYanıtla
türk kral:

mhp bitti artık sadece HDP sevdim seni bir kere başkasını sevemem

13
6
yanıtYanıtla
BatmanmobilWeb@haberler.com:

Büyük Türkiye... Akparti yapar diğerleri konuşur... AKP...

5
14
yanıtYanıtla
mhp:

bu istatike gore AKP e ve eski bir mhp ci olarak oyum adam gibi adama demirtasa ve hdp ye . . .

12
6
yanıtYanıtla
Tüm 160 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title