Haberler

Seçim Kaybedilince Yapılan Boykot Çağrısına Büyük Tepki

Bolu'nun Mengen İlçesi'nde belediye başkanlığının Ak Parti'den CHP'ye geçmesinin ardından Ak Parti Gençlik Kolları'nın sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından CHP'ye yakın oldukları iddia edilen esnafın adı verilerek, partililerin bu işyerlerinden alışveriş yapmaması çağrısında bulunuldu.

Bolu'nun Mengen İlçesi'nde belediye başkanlığının Ak Parti'den CHP'ye geçmesinin ardından Ak Parti Gençlik Kolları'nın sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından CHP'ye yakın oldukları iddia edilen esnafın adı verilerek, partililerin bu işyerlerinden alışveriş yapmaması çağrısında bulunuldu. Bu paylaşım kısa sürede kaldırılırken, yayınlanan yeni mesajda sandıktan çıkan sonuca saygının sonsuz olduğu bildirildi. AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Uzar esnaftan özür dilediğini belirterek, sorumluları bulamamaları durumunda Gençlik Kolları'nı görevden alacaklarını açıkladı. Yerel seçimlerde Mengen'de daha önce AK Parti'de bulunan belediye başkanlığı CHP'ye geçti. 3 Nisan akşamı da Facebook'ta, AK Parti Mengen Gençlik Kolları'na ait olan 'Mengen AK Gençlik' hesabı üzerinden CHP'ye yakın oldukları düşünülen esnafa ait işyerlerinin adı verilerek, 'Mengen AK Parti camiası olarak bu firmalardan alışveriş yapmıyoruz' bir mesaj yayınlandı. Yazıyı gören esnaf AK Parti'yi arayarak tepkilerini dile getirdi. Tepki çeken bu paylaşım, yaklaşık 3 saat sonra yayından kaldırıldı.

4 Nisan'da ise aynı adresten, 'Saygıdeğer Mengen halkı, dün akşam bu sayfa üzerinden paylaşılan Mengen'deki esnafımızla ile ilgili fotoğraflı yayınlanan paylaşım Mengen AK Parti Gençlik Kolları'nın bilgisi dahilinde değildir. Kötü amaçlı kişi veya kişiler tarafından sayfa hesabımız ele geçirilmiş olup, bu durum tarafımızdan fark edildiğinde ise konu ile ilgili paylaşım tarafımızdan derhal kaldırılmıştır. AK Parti Mengen Gençlik Kolları olarak bu tür olayların önüne geçmek amacıyla sayfamızın güvenlik seviyesi ve şifreleri tamamen değiştirilip üst düzeye çıkarılmıştır. Gençlik Kolları teşkilatı olarak 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde kazanan Cumhuriyet Halk Partisi adayı ve Belediye Başkanı Sayın Turhan Bulut'a ve ekibine başarılar dileriz. Sandıktan çıkan sonuca ve milli iradeye saygımız sonsuzdur. Tüm kamuoyuna duyurulur' yazılı mesaj yayınlandı.

BİZİ MAĞDUR ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Yayınlanan iletide marketinin ismi bulunan Evren Ermiş esnafın mağdur edilmeye çalışıldığını belirterek, "AK Parti Gençlik Kolları olarak benim ve diğer esnaf arkadaşların boykot edilmesiyle ilgili bir haber paylaştılar. Daha sonra gelen tepkiler üzerine kendi sitelerindeki bu yazıyı kaldırdılar. Bizi mağdur duruma düşürmeye çalışıyorlar. Biz bu konuda esnaf arkadaşlarımızla birlikte zarardayız. Yargıya başvuracağız" dedi.

BENDEN DEĞİLSEN, NE HALİN VARSA GÖR

Mobilya mağazası sahibi Okan Yaman ise "3 Nisan günü akşam AK Parti Gençlik Kolları'nın Facebook sayfasından 7- 8 firmayla alakalı, Mengen'de AK Parti olarak bu firmalardan alışveriş yapmıyoruz diye bir ileti yayınladılar. Bir iki saat internet sitesinde kaldı ve tepkiler geldikten sonra bunu kaldırmak zorunda kaldılar. Biz bunun bir kopyasını aldık ve AK Parti'ye konu ile ilgili bildirimde bulunduk. Kendileri de sayfalarının çalındığını, bu şekilde bir bildirim yayınlamadıklarını söylediler. Fakat yazılan o bildirimin altında AK Parti yönetiminden ve yönetime yakın isimler tarafından yapılan yorumlar vardı. Bu yorumların kopyaları da elimizde mevcut. Bu kesinlikle bilinçli yapılmış bir olaydır. 'Sen benden değildin, bana oy vermedin bundan sonra ne halin varsa gör' demektir. Böyle bir durumdan aşırı derecede rahatsızız ve bunun daha da ileri gideceğini düşünüyoruz. Bununla ilgili de yasal yollara başvuruyoruz" diye konuştu.

ESNAFTAN ÖZÜR DİLEDİM

BÖYLE TUTARSIZ BİR DUYURUDAN ETKİLENMEZLER

CHP'li Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Mengen'de partiler üstü bir diyalog olduğunu, dostluğun her zaman ön planda olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Seçim bitmiştir. Mengen'de esnafımızın politika ve siyaset dışında olduklarını biliyorum. Hiçbir esnafımız A, B, C partisi diye bir ayrımla karşı karşıya bırakılamaz, bıraktırılamaz da. Mengen halkımızın böylesine tutarsız bir duyuru karşısında etkilenmeyeceklerini düşünüyorum. Mengen halkının da bu yayın üzerinde bir boykot anlamında bir işlevi hayata geçireceğini düşünmüyorum. Burada esnafımız CHP'li, AK Partili, MHP'li diye bugüne kadar bir ayrım yapılmamıştır. Mengen'de dostluk her zaman ön plandadır. AK Parti Gençlik Kolları'nın bu haberi üzerinde halkımızın gerekli hassasiyeti gösterdiğine inanıyorum. Bu önerdikleri boykota katılmayacaklarını düşünüyorum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ak Parti Mengen Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title