Haberler

Seçim Kampanyasında Kamu Aracı Tartışması

Chp İzmir Milletvekili ve 1. Bölge 4. sıra milletvekili adayı Tacettin Bayır, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde İzmir'de AK Partili Kemalpaşa Belediyesi'ne ait resmi aracın AK Parti İzmir milletvekili adayı Nükhet Hotar'ın seçim aracına dönüştürüldüğünü belirterek, "Devletin malı deniz mi?" diye sordu.

Chp İzmir Milletvekili ve 1. Bölge 4. sıra milletvekili adayı Tacettin Bayır, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde İzmir'de AK Partili Kemalpaşa Belediyesi'ne ait resmi aracın AK Parti İzmir milletvekili adayı Nükhet Hotar'ın seçim aracına dönüştürüldüğünü belirterek, "Devletin malı deniz mi?" diye sordu. Hotar ise aracın belediyenin şirketinden bir işadamı tarafından kiralanıp seçim için kullanılması için hizmetine sunulduğunu söyledi.

CHP İzmir 1. Bölge 4. sıra milletvekili adayı Tacettin Bayır, AK Partili Kemalpaşa Belediyesi'ne ait resmi aracın görsel giydirmelerle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili ve adayı Nükhet Hotar'a tahsis edilmesini meclis gündemine taşıdı. Bayır, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, "Bu tahsisten başkanlığın bilgi var mı? Eğer bilgisi varsa bu işlemi yapan yetkililer hangi talimatla bunu yaptı? belediyenin iştiraki olup kamu hizmeti için kurulan şirket bünyesinde araç ve personel, benzer şekilde başka siyasi çalışmalarda kullanılıyor mu? Bu şekilde kiralama oluyor ise kiralama sözleşmesi, fatura ve ödemelerin tarafımıza verilmesini istiyoruz" dedi. Byır yaptığı açıklamada, "Öyle anlaşılıyor ki, hükümet olmanın verdiği güç ve yetki ile devletin tüm imkanları, seçimlerde AKP lehine kullanılmaktadır. Bu seçimlerin adaletli ve eşit koşullarda yapıldığı söylenebilir mi? Devletin malı deniz mi"dedi.

AK Partili Hotar, DHA'ya yaptığı açıklamada aracın Kemalpaşa Belediyesi'nden bir işadamı tarafından kiralanarak hizmetine sunulduğunu söyledi. Hotar, "Araç belediyenin şirketine ait ve bu tür kiralamalar yapılabiliyor. Bir işadamı da seçimde kullanmamız için kiraladı" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tacettin Bayır Nükhet Hotar Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title