Haberler

7 Haziran'da İstanbul'da 40 Bin Polis Görev Yapacak

Güncelleme:

Seçim güvenliği için bütün kolluk kuvvetlerinin izinleri iptal edildi. Seçim günü İstanbul'da tam 40 bin polis görev yapacak.

7 Haziran Genel Seçimleri için alınacak güvenlik tedbirleri belirlendi. Seçim güvenliği için bütün kolluk kuvvetlerinin izinleri iptal edildi, zorunlu haller dışında tamamı görev başına çağrıldı. Seçim günü İstanbul'da 40 bin, Ankara'da 12 bin, İzmir'de ise 9 bin polis görev yapacak. Elektrik arızasına karşı gerekli tedbirler önceden alınacak.

TÜM İZİNLER İPTAL

25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin huzur içinde gerçekleşmesi için 7 Haziran Pazar günü Türkiye genelinde uygulanacak güvenlik tedbirleri belirlendi. AA muhabirinin İçişleri Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, seçim güvenliği için bütün kolluk kuvvetlerinin izinleri iptal edildi, zorunlu haller dışında tamamı görev başına çağrıldı.

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk başkanlığında Bursa, Ankara, Konya, Diyarbakır, Adana, İzmir, Trabzon, Van ve Erzurum'da düzenlenen Seçim Güvenliği Bölge Toplantılarında da o bölgedeki valiler, il emniyet müdürleri, il jandarma komutanları ve diğer ilgililerin katılımlarıyla, seçimin huzur ve güven içinde gerçekleştirilmesi hakkında tedbirler değerlendirildi.

İçişleri Bakanlığı, hazırladığı seçim tedbirleri yazısını İller İdaresi Genel Müdürlüğüne gönderdi. İlgili yazıda, seçim işlemlerini düzen içinde yapma ve yaptırma görevinin Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) denetiminde il ve ilçe seçim kurullarına ait olduğu belirtildi. Kamu güvenliği ve huzurun sağlanması ile kanun dışı eylem ve işlemlerin önlenmesinin ise valiliklerin görevi olduğu, bu kapsamda valiler tarafından seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleşmesi için gerekli her türlü tedbirin önceden planlandığı ve uygulamasının titizlikle yapılacağı bildirildi.

İSTANBUL'DA 40 BİN POLİS GÖREV ALACAK

İstanbul'da 7 Haziran'daki milletvekili seçiminin huzur içinde yapılması için yaklaşık 40 bin polis görev yapacak.

Ankara'da ise merkez ve dış ilçeler dahil 10 bin 791 sandıkta yaklaşık 12 bin polis güvenliği sağlayacak. Şehir dışında ve köylerinde de yaklaşık 2 bin jandarma görevlisi olmak üzere toplam 14 bin kolluk kuvvetinin görev yapacağı belirtildi.

İzmir'de ise polis bölgesinde yaklaşık 9 bin polis, jandarma bölgesinde ise yaklaşık 2 bin 500 jandarma görevde olacak.

Türkiye'nin 81 ilinde kent merkezlerinde ve ilçelerde seçim güvenliğini, seçim öncesinde, sandıkların kurulması, taşınması, seçim gününde, oy verme işlemi sırasında ve sonrasında acil durumlar ve geçerli mazeret izinleri dışında 24 saat esasına göre bütün kolluk kuvvetleri sağlayacak.

MOTORLU VE YAYA DEVRİYELER GÖREV YAPACAK

7 Haziran'da sandık alanlarına gidiş ve geliş yollarında ve sandık bölgesinde özellikle çıkarılacak motorlu ve yaya devriyeler görev yapacak. Seçimin güvenliğini engelleyecek her türlü davranışı anında önleyecek ve etkisiz hale getirecek şekilde tedbirler alınacak.

Oy verme günü bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı tutulacak, eğlence yeri niteliğine haiz lokantalarda sadece yemek verilmesine müsaade edilecek.

Seçim günü sandık başkanının talimatları doğrultusunda hareket edecek kolluk güçleri gerekli gördükleri hallerde vatandaşlara üst araması yapabilecek. Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli personel dışında hiç kimse, köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamayacak.

Sandık bölgesinin güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili bu bölgelerde görevlendirilecek kolluk güçlerinin listeleri ilçe seçim kurullarına önceden bildirilecek. Sandık alanında sandık çevresinde bulunma hakkına sahip kimseler ile seçimin güvenliğini sağlamakla görevli kolluk güçlerinden başka kimse bulunamayacak.

GÖREVLİLERİN OY KULLANMASI

298 Sayılı Kanunun 94'üncü maddesine göre seçimin güvenliğini sağlamakla görevli kolluk güçleri ilçe seçim kurulu başkanı tarafından verilecek belgeyle görevli oldukları sandıkta oy kullanabilecek. Sandık ve bölge güvenliğini sağlama hususunda zafiyet oluşmaması için görevlendirilen personelin listesi ilçe seçim kurullarına zamanında bildirilerek haklarında belge düzenlenmesi sağlanacak, ayrıca personele bu konuda gerekli bilgilendirme yapılacak.

SAHİL GÜVENLİK DE GÖREV ALACAK

Denize kıyısı olan illerde Sahil Güvenlik Komutanlığı da seçim öncesinde ve sonrasında güvenlik görevi yapacak.

Oyların sayımı ve dökümü tamamlandıktan sonra düzenlenen tutanaklar ile sandık ve torbaların ilgililer tarafından il ve ilçe seçim kurullarına nakli sırasında emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimleri koordineli bir şekilde güzergahta güvenlik tedbirlerini alacak.

Gerektiğinde zırhlı araç ve helikopterlerden de yararlanılacak

Güvenlik açısından hassasiyet arz eden yerleşim birimlerindeki oy sandıkları ile sayıma ilişkin evrak ve belgeler, sandık başkanı ve en az iki üye ile birlikte, gerektiğinde zırhlı araç ve helikopterlerden de yararlanılmak suretiyle ilçe seçim kurullarına intikal ettirilecek.

Ayrıca valilikler tarafından mahallin özelliklerine göre ek tedbirler de geliştirilerek uygulamaya konulabilecek.

ELEKTRİK ARIZASINA KARŞI GEREKLİ TEDBİRLER ÖNCEDEN ALINACAK

Oy sayımı ve dökümünün gecenin geç saatlerine kadar sürebileceği göz önünde bulundurularak, sandıkların konulacağı yerlerle çevrelerinin iyi aydınlatılması konusunda seçim kurullarıyla işbirliği yapılarak, elektrik arızasına karşı gerekli tedbirler önceden alınacak. Özellikle oy verme gününde sürekli bakım ve tamir için ekipler hazır bulundurulacak.

Tedbirler önceden planlanarak, sandıkların güvenlik içerisinde nakilleri sağlanacak. Kırsal alandaki seçim sonuçlarının seçim kurulu başkanlıklarına ulaşması için güzergahta jandarma teşkilatınca alınacak tedbirlere ek olarak emniyet teşkilatınca da asayiş ve trafik yönünden gereken tedbirler alınacak.

Seçmenlerin oy kullanacakları kara, hava ve deniz gümrük kapıları ile Gümrük Kapısı İlçe Seçim Kurullarında yeterli personelle her türlü güvenlik sağlanacak.

Seçimi güvenli ve huzurlu bir şekilde sağlamak amacıyla seçim takviminin başlangıcı 10 Mart'tan itibaren 9 Haziran'a kadar polisin sorumluluk alanında 24 saat esasına göre çalışacak şekilde, Koordinasyon ve Harekat Dairesi Başkanlığında, İl Emniyet Müdürlüklerinde seçim koordinasyon merkezleri oluşturulacak.

Muhtemel suç unsurlarının tespiti amacıyla illerde kurulu bulunan MOBESE sistemleri başta olmak üzere yeterli miktarda fotoğraf makinesi, kamera ve ses yayın araçları hazır ve çalışır halde bulundurulacak.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (24)

polismobilWeb@haberler.com:

Izinleri iptal ediyorsun onu anladık da.. Tüm görevliler parasını alırken polis neden almıyor.. Ücretini vereceksin o zaman

28
0
yanıtYanıtla
tarikmobilWeb@haberler.com:

Secim olur polis mac olur polis sınav olur polis konser olur polis polis polis polis kötü kim yine polis izni kapanan kim yine polis bayramda ailesini görmeyen kim yine polis yıllık iznini bile doğru düzgün kullanamayan kim polis

26
0
yanıtYanıtla
Necdet BaranmobilWeb@haberler.com:

Oylar hdp ye

14
10
yanıtYanıtla
dersim62:

Sayın kılıçdaroğlu dürüst, samimi, çalışkan ve dersim diyarının yiğit bir evladıdır. Ekonomiyi güçlendirecek, hırsızlardan hesap soracak, birliği beraberliği sağlayacak, demokrasiyi geliştirerek sorunları çözecektir. Biz dersimliler ve tüm aleviler kılıçtaroğlu ile beraberiz. HDP nin tuzağına düşmeyeceğiz oylarımız CHP ye

10
13
yanıtYanıtla
Gengiz Kaan:

AKP İÇİN DEĞİL, TÜRKİYE İÇİN HAYIRLI OLMASI TEMENNİSİYLE. . . .

21
1
yanıtYanıtla
akpliali:

ankarayı parsel parsel sattılar dedi arınç, çerez parası dedi sayın bakan, devlette ne büyük israflar var dedi burhan kuzu, mersedes çok lüks değil dedi sayın cumhurbaşkanımz , milli savunma bakanı da diyanete uçak verilmeli dedi. sonrasında emekli maaşı bütçeyi sarsmasında napsın a dostlar. ama arınç ın dediği gibi bu millet üç güne unuturr

21
0
yanıtYanıtla
ferhat:

Misyonerler iş başında! hdp ve demirtaşı yere göğe sığdıramıyorlar. Sanki ekim ayında her tarafı yakıp yıkan onlarca insanın ölümüne sebep olan olayları bu millet unutmuş gibi yedirmeye çalışıyorlar. . .

9
11
yanıtYanıtla
kızıltepeli:

KEDİLERİ DE GÖREVLENDİRDİNİZ Mİ.

17
3
yanıtYanıtla
urfa:

hak eden kazanmayacak malesef çünkü sahada hırsızlar

10
10
yanıtYanıtla
KUVAYI MILLIYEmobilWeb@haberler.com:

AKPNIN POLISI BUNLAR.OY CALACAK OLANLAR VE ONLARIN KOLLUK KUVVETLERINDEN KIM KORUYACAK OYLARI

4
16
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title