Haberler

Seçim Güvenliği İçin Olağanüstü Tedbirler Alındı"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Doğan Kubat, 1 Kasım'da vatandaşların oyunu huzur ve güven içerisinde kullanabilmesi için İçişleri Bakanlığı ve valiliklerin sıkıntılı bölgelerde olağanüstü tedbirler aldığını bildirdi.

CİHAN DEMİRCİ - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Doğan Kubat, 1 Kasım'da vatandaşların oyunu huzur ve güven içerisinde kullanabilmesi için İçişleri Bakanlığı ve valiliklerin sıkıntılı bölgelerde olağanüstü tedbirler aldığını bildirdi.

Kubat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Kasım seçimlerinde seçmenlere yönelik baskı veya tehditlerin olabileceğini söyledi.

Her okulda ilçe seçim kurulunun görevlendirdiği kamu görevlisi statüsünde bir bina sorumlusunun olduğunu belirten Kubat, "Bu kanunda da yazılıdır. Bina sorumlusu seçim güvenliğini tehdit edici herhangi bir eylem olduğu taktirde güvenlik güçlerini derhal çağırarak o konuda yaptırım uygulatma, kanuni işlem yapma hak ve yetkileri vardır" diye konuştu.

Oy kullanmaya sandık başına gelen vatandaşların baskı, tehdit ve benzeri sıkıntılı durumlar yaşadıklarında sandık kurulu başkanlarından yada bina sorumlularından yardım isteyebileceğini aktaran Kubat, şunları kaydetti:

"Seçmenlerin evlerinden oy kullanacağı sandığa kadar güven içerisinde giderek oyunu hür, serbest ve demokratik bir biçimde kullanabilmesi önemlidir. İçişleri Bakanlığımız, valiliklerle yaptığı koordinasyon toplantısında özellikle sıkıntılı olduğu belirtilen bölgelerde olağanüstü derecede tedbirler aldı. Bu tedbirlerin olağanüstülüğü vatandaşlarımıza yönelebilecek herhangi tehdit, şiddet ve cebir  eylemlerinin önlenmesine yöneliktir. Vatandaşlarımız huzur ve güven içerisinde rahatlıkla giderek oylarını kullanabilirler. Bunun için devlet gerekli tedbirleri almıştır.

İlçe seçim kurulu hakimlerimiz, seçim bölgesinde bu tür güvenlik önlemlerinin, seçmene yönelik bu tür şiddet, cebir ve diğer konulardaki gayri yasal girişmelerin önlenmesine yönelik valiliklere de gerekli tedbirlerin alınma sı noktasında talimat verme yetkisine sahiptir."

-"Vatandaşlarımız mutlaka sandığa gitsinler"

Vatandaşlara çağrıda bulunan Kubat, "Türkiye zorlu bir süreçte. 7 Haziran'dan sonraki tabloda ülkemiz maalesef iç açıcı bir durumda değildir. Bizi zorlayan bir takım hadiseler inşallah 1 Kasım'da bu güçlü iradenin sandığa yansımasıyla ancak bu kriz ortamı ortadan kaldırılabilir" dedi.

Vatandaşların mutlaka sandığa gitmesi gerektiğini vurgulayan Kubat, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımız ülkemizin kaderine sahip çıksınlar. Benim bir tek oyum var ne işe yarar diye düşünmesinler. Bir tek oy çok şey değiştirir. Bir oy iktidara getirir, iktidarı götürür. Onun için şu anda herkesin hangi siyasi partiye oy verecekse versin, bu demokratik hakkını kullansın. Bu aynı zamanda bir vatandaşlık sorumluluğudur. Ülkenin yöneticilerini belirleme noktasında, vatandaşlarımızın bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğine dair olan inancım da tamdır. İnşallah huzur ve güven içerisinde bir seçim yaşarız."

Kanunların işlem güvenliği noktasında ciddi tedbirler getirdiğini dile getiren Kubat, "Sandığa giren oy hangi partiye aitse onun sütununa yazılır. Bu noktada partilerin gözlemcileri zaten o sınıfın içerisinde görevlerini layıkıyla yaparsa işlem güvenliği noktasında da hiç kimsenin itiraz edeceği bir husus olamaz. Demokratik şekilde olacak seçimlerimiz ülkemize inşallah istikrar getirir" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Doğan Kubat İçişleri Bakanlığı Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title