Haberler

Seçim Bitti, Krediler Açıldı

İller Bankası A.Ş. Samsun Bölge Müdürü Şaban Aydın, seçim nedeniyle belediyelere kredi vermediklerini ama seçim sonrası belediyelerin yeni yatırımları için kredi verebileceklerini söyledi.

İller Bankası A.Ş. Samsun Bölge Müdürü Şaban Aydın, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kurumunun çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2014 yılı ödeneklerinin 30 milyon olmasına rağmen şuana kadar 9 milyon TL harcadıklarını belirten İller Bankası A.Ş. Samsun Bölge Müdürü Şaban Aydın, "Toplantının ilk döneminde her ne kadar 30 milyon ödeneğimiz olsa da 9 milyon para harcadık. 11 adet alt yapı sektörü, 4 adet üst yapı sektörü ve 1 adet de mekansal planlama olmak üzere toplam 16 adet projemiz var ve bunlardan 8 tanesi bitti. Bizim yaptığımız yatırımlar genelde belediyelerin alt yapı yatırımlarıydı. Şu anda yürüyen işlerimizde yine belediyenin alt yapı yatırımlarıdır. 6360 sayılı Kanun gereği bunlar artık Su Kanalizasyon İdaresi'nin uhdesinde yürüyecek. Şu anda devam eden 3 adet kanalizasyon inşaatımız var. Su Kanalizasyon İdaresi ile de görüştük, bundan sonrasını da birlikte yürüteceğiz" dedi.

İller Bankası'nın seçim nedeniyle belediyelere kredi vermediğini fakat seçimden sonra belediyelerin yatırımları için kredi vermeye başladıklarını ifade eden Aydın, "Bankamız düne kadar seçim dolayısıyla belediyelere kredi vermiyordu. Seçim sonrası yeni yatırımlarla bankamız belediyelere finansman sağlamaya devam edecek. Diğer taraftan 9 milyar olan bankamızın sermayesi şubat ayında 2 kat arttırılarak 18 milyar TL'ye çıkarılmış durumdadır. İnşallah belediyelerimizin daha iyi hizmet yapmalarında finansman açıdan yardımcı oluruz. Ayrıca bankamızca hibe yapılacak parklarımızın ihale kararları onaylandı ve şu anda sözleşme aşamasındalar. Alaçam, 19 Mayıs, Salıpazarı ve Havza ilçelerimizde yapılacaktır" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İller Bankası Şaban Aydın Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title