Haberler

Seçilmişler Nöbet Eyleminde

Güncelleme:

HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Kobané direnişine destek amacıyla günlerdir Suruç sınırında bekliyor.

IŞİD çetelerinin Kobanê'ye yönelik saldırılarını durdurmak ve sınırdan verilen desteğin önünü kesmek amacıyla sınır hattında başlatılan nöbette yer alan HDP Milletvekili Ayla Akat Ata, direnişin ancak direnişle yükseltilebileceğini belirterek, "Bugün, Kobené’de direnişe destek vermek ve kardeşlerimize sahip çıkmak için buradayız" dedi.

Kobanê sınırında 25 kilometrelik hatta denk gelen nöbet eylemi, gece boyunca tutulan nöbetlerle devam etti. Direniş nöbetine katılan HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Kobanê'de devam eden direnişi seyreden, uzaktan destek veren güçler olmayacaklarını, tam tersine direnişin içinde yer alacaklarını kaydetti.

'DİRENİŞ BİZİM DİRENİŞİMİZDİR'

Ata, şunları söyledi: " Direniş bizim direnişimizdir diyoruz ve bizde bu direnişin bir parçası olarak görüyoruz kendimizi. Bir insan zinciri kurarak delik deşik olmuş sınırdan IŞİD'in geçişini engellemek, yapılan lojistik yardımı engellemek anlamında büyük bir irademiz vardı. Ama bu irade büyük bir zulüm iradesiyle karşılaştı. Ama buna rağmen bu direniş devam ediyor. Bir günde, iki günde bitecek dedikleri Kobanê direnişi bugün 88. gününde" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title