Haberler

Şebinkarahisar Müftüsü İsa Yaykın'dan Örnek Proje

Giresun’un Şebinkarahisar İlçe Müftüsü İsa Yaykın yaptığı “Bölge Toplantıları” projesi ile ilçe merkezi ve köylerinde vatandaşlar ile bir araya geliyor.

Giresun'un Şebinkarahisar İlçe Müftüsü İsa Yaykın yaptığı "Bölge Toplantıları" projesi ile ilçe merkezi ve köylerinde vatandaşlar ile bir araya geliyor. " Gidemediğin yere, hizmet götüremezsin" diyen müftü Yaykın, ilçedeki ve köylerdeki kahvehaneleri geziyor vatandaşlar ile kahvaltı yapıp sohbetler ediyor.

İlçe müftülük personelleri ve şehir merkezinde görev yapan din görevlileri ile birlikte her hafta Perşembe günleri "Bölge Toplantıları" adı altında, belirlenen merkezi bir köyde, civardaki tüm muhtarlar, din görevlileri ve cemaatleri ile bir araya gelen Müftü Yaykın yaptığı açıklamada "Bu toplantıların amacı, cami imamlığından cemiyet imamlığına geçilerek toplumun her kesiminden insanla kaynaşmak ve dertlerini yerinde dinlemektir. Ayrıca ilçe müftülüklerimizin toplumu din konusunda bidat ve hurafelerden uzak güvenilir dini bilgilerle aydınlatma sorumluluğu vardır. Bu sorumluluk bizi, ilçemiz köylerine ulaşmaya mecbur bırakmaktadır. Toplantılarımızda insanların 'bize bayram havası yaşattınız' sözleri de bu toplantıların amacına ulaştığını ve ulaşacağını göstermektedir" dedi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şebinkarahisar Giresun Yaykın Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title