Haberler

Seben ve Kıbrısçık'ta Keklik Avı Yasaklanıyor

Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Sezgin Akay, "Seben ve Kıbrısçık bölgesinde keklik avını bir yıl yasaklayacağız" dedi.

Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Sezgin Akay, "Seben ve Kıbrısçık bölgesinde keklik avını bir yıl yasaklayacağız" dedi.

Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolu genelinde keklik popülasyonunda önemli bir azalmanın söz konusu olduğunu söyledi.

Bolu'da keklik yaşam alanının dar bir alan olduğunu ifade eden Akay,

"Bolu'da keklik sadece Kıbrısçık ve Seben arasında bulunan Çeltikdere mevkinde bulunmakta. O bölge son iki yıldır ava kapalıydı. Bölge bu sene ava açıldığında avcılar o bölgeye yoğunlaştı. Bölgenin dar olması nedeniyle kısa bir süre içerisinde keklik popülasyonu yine minimum seviyeye kadar düştü" diye konuştu.

Akay, kekliklerle ilgili özel bir av yasağı getirmeyi düşündüklerini anlatarak, "Böyle bir kararımız olacak. Seben ve Kıbrısçık bölgesinde keklik avını bir yıl yasaklayacağız. Bunun nedeni de kekliğin ilimizde yaşam alanının dar olması ve yeterli miktarda olmaması" ifadesini kullandı.

Çeltikdere mevkisine geçen yıl 600 adet kınalı kekliğin bırakıldığına dikkati çeken Akay, şunları kaydetti:

"Keklik kafesimiz bölgede hala durmakta. Bu kafeste keklikler uçmayı öğrenene kadar duruyor ve öğrendikten sonra tekrar doğaya bırakılıyor. Bu yıl içerisinde de 600 adet kınalı kekliği doğa ile buluşturmayı hedefliyoruz. Doğaya bırakılan keklikler kısa bir süre içerisinde doğaya uyum sağlıyor." - BOLU

Kaynak: AA / Yerel

Kıbrısçık Seben Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title