Haberler

Şebekenin Olmadığı Köyde Vatandaşlar, Rahat Konuşabilmek İçin Ağaçlara Çıkıyor

Güncelleme:

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Günyüzü köyünde vatandaşlar, köy dışındaki yakınlarıyla iletişim kurabilmek için ağaçlara tırmanıp GSM şebekesi arıyor.

Beytüşşebap ilçesinin 70 hane, 500 nüfuslu Günyüzü köyünde yaşayan vatandaşlar, köy dışındaki yakınlarıyla iletişim kurabilmek için büyük güçlükler çekiyor. GSM şebekelerinin olmadığı köyde vatandaşlar, şebeke bulmak için merdiven dayadıkları ağaçlara ve dağlara çıkıyor.

ŞEBEKENİN OLMADIĞI KÖYDE VATANDAŞLAR AĞAÇLARA, DAĞLARA ÇIKIYOR

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Günyüzü köyünde vatandaşlar, köy dışındaki yakınlarıyla iletişim kurabilmek için ağaçlarda tırmanıp, dağlara çıkarak GSM şebekesi arıyor.Beytüşşebap ilçesinin 70 hane, 500 nüfuslu Günyüzü köyünde yaşayan vatandaşlar, köy dışındaki yakınlarıyla iletişim kurabilmek için büyük güçlükler çekiyor. GSM şebekelerinin olmadığı köyde vatandaşlar, şebeke bulmak için merdiven dayadıkları ağaçlara ve dağlara çıkıyor.

VATANDAŞLAR KÖYLERİNE BAZ İSTASYONU KURULMASINI İSTİYOR

Vatandaşlar, köylerine baz istasyonu kurulmasını istiyor. Yıllardır bu çileyi çektiklerini anlatan Naci Ölmez adlı vatandaş, "Civar köylere şebeke geldi ancak 30 yıldır köyümüzde bu sorunu yaşıyoruz. Muhtarımızın dilekçe vermesine rağmen bir sonuç alamadık. Hergün bu çileyi çekiyoruz. Kimimiz yüksek yere tırmanıyor, kimimiz ise merdiven alıp ağaca tırmanıp konuşuyoruz. Oda bir dilim çekiyor bazen sesler kesik kesik geliyor, bazen de hiç ses gelmiyor. Yetkililere sesleniyorum lütfen baz istasyonu kursunlar köyümüze" dedi.

"İLETİŞİMDE ÇOK SORUN YAŞIYORUZ"

Macit Ölmez adlı köylü ise, "Bunca yıldır en önemli ihtiyacımız olan iletişimde çok sorun yaşıyoruz. Köyümüzün konumu tam olarak bütün köylere yakın ancak dağlık arazi olduğu için şebekeler çekmiyor. Evlerde konuşmaya hasret kaldık. Biz de herkes gibi evimizde konuşmak istiyoruz. Her gün bu dağlara tırmanmak istemiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beytüşşebap Günyüzü Şırnak Komik - İlginç Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title