Haberler

Sebastien Ogier Bir Kez Daha WRC Şampiyonu

Güncelleme:

Sébastien Ogier ve Julien Ingrassia ikilisinden oluşan Volkswagen Polo R WRC takımı, yağmur, yoğun çamur ve sisli havaya rağmen Michelin lastikleri ile her türlü yol koşulu ile baş etti.

FIA WRC Rallisi'nin son ayağı Britanya, zorlu yol ve hava koşullarında gerçekleşen sezonun en uzun yarışlarına sahne oldu. 1.500 kilometreye varan uzun yarışta zafer, Sébastien Ogier ve Julien Ingrassia ikilisinden oluşan Volkswagen Polo R WRC'nin oldu. Büyük Britanya Rallisi'nde Kris Meeke - Paul Nagle ile Citroën DS3 WRC takımı ikinci olurken; Andreas Mikkelsen - Ola Floene ile Volkswagen Polo R WRC takımı ise üçüncülüğe ismini yazdırdı.

Britanya ayağının tamamlanmasıyla FIA WRC 2015'ın şampiyon üreticisi de Volkswagen Motorsporları olurken Citroën Racing ve Hyundai Motorsporları sıralamayı takip etti. FIA WRC 2016, Ocak ayında Monte Carlo Rallisi ile başlayacak. 14 yarıştan oluşacak FIA WRC 2016'da en büyük değişiklik ise yarışlara yeni eklenen Çin Rallisi olacak.

Sezonun en uzun yarışı olan Büyük Britanya Rallisi'nin oldukça zorlayıcı şartlarda gerçekleştiğini belirten Michelin WRC Programı Yöneticisi Jacques Morelli, "FIA WRC kurallarına göre her türlü hava ve zemin koşulunda pilotların tek bir lastik kullanması gerekiyor. Biz de Michelin olarak, temel stratejimiz olan MICHELIN Total Performance Stratejisi sayesinde pilotların bir lastikte aradığı bütün performans alanlarını bir arada sunmak için çalışıyoruz. Şampiyona süresince pek çok farklı etapta pilotların zafere adını yazdırmasını sağlayan MICHELIN Latitude Cross H90 / S80 ve MICHELIN Pilot Sport H5 / S5 lastiklerimiz ile performanslara katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

Michelin, WRC 2015'te performansı yükseltti

Güçlendirilmiş yapısı ve deseni sayesinde daha yumuşak bileşenlere sahip olan MICHELIN Latitude Cross H90 / S80, daha geniş bir zeminle temas alanı da sunuyor. MICHELIN Pilot Sport H5 / S5 lastikleri ise hem kuru hem de ıslak zeminde ultra esnek lastik yapısıyla pilotlara daha yüksek bir denge sağlarken; pilotların performansı kuru zeminde 0.3 km, ıslak zeminde ise 0.8 km artırıyor.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Sebastien Ogier Büyük Britanya Volkswagen Polo Otomobil Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title