Haberler

Sebahat Tuncel 'Şüpheli' Sıfatıyla İfade Verdi

hdp İstanbul eski Milletvekili Sebahat Tuncel, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan hakkında yürütülen 4 ayrı soruşturma kapsamında 'şüpheli' sıfatıyla ifade verdi.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMELİ"

Sebahat Tuncel öğleden sonra Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na avukatı ile birlikte gelerek ifade verdi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Başsavcı vekili Abdurrahman Üşenmez'e ifade veren Tuncel'in suça konu sözlerinin ifade kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söylediği ve suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

"TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMAK" SUÇLAMASI

Tuncel hakkında, 2008, 2009 ve 2010 yıllarında seçim çalışmaları sırasında Anadolu Yakası'nın çeşitli ilçelerinde terör örgütü PKK'yı övücü konuşmalar yaptığı gerekçesiyle 4 ayrı soruşturma başlatıldı. Başsavcılık, Tuncel hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında, Tuncel'in 'şüpheli' sıfatıyla ifadesinin alınması için geçtiğimiz hafta çağrı kağıdı çıkarttı. Sebahat Tuncel hakkında o tarihlerde başlatılan soruşturma ve soruşturmaya ilişkin deliller Tuncel'in 2011 yılında HDP İstanbul Milletvekili olması sebebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne fezleke olarak gönderildi. Tuncel'in milletvekilliği sıfatı kalkınca fezleke yeniden savcılığa iade edildi.

"MECLİS KÜRSÜSÜNDE SÖYLEDİĞİMİZ ŞEYLERİ SOKAKTA SÖYLEDİĞİMİZDE..."

İfade sonrası adliye bahçesinde DHA kameralarına konuşan Tuncel Türkiye'de siyaset yapmanın zor olduğunu belirterek, "Demokratik siyasetin önündeki baskılar, bir şekilde aslında bu davalarla somuta kavuşmuş oluyor. Biz hep söylemde Türkiye'de siyaset yapmanın çok kolay olmadığını, demokrasinin işlemediğini, insanların görüş ve ifadelerini özgürce ifade etmediğini hep ifade etmiştik. Şimdi milletvekili olduğumuz dönemlerde yaptığımız konuşmalar nedeniyle ifade verme durumunda kalıyoruz. Meclis kürsüsünde söylediğimiz şeyleri, sokakta söylediğimizde bu bir suç unsuru olarak ele alınıyor. Sadece benim değil bir çok arkadaşımız şu an, milletvekilliği olmayan, dokunulmazlığı kalkan arkadaşlarımız ifade vermek durumunda kalıyor. Umarım kimsenin görüş ve düşüncelerini ifade ettiği için ifade vermeyeceği bir ülkeyi hep birlikte yaratabiliriz. Demokrasi hepimize şart" dedi.

"MÜCADELE BAŞKA ALANDA DEVAM EDİYOR"

"2008, 2009 ve 2010 yıllarında partimizin yaptığı toplantılar, kongre ve anayasa paketinin boykotuna dair yaptığımız konuşmalar nedeniyle ifade verdik" diyen Tuncel, "Bu da ilginç bir durum tabi partimizin kongresine katıldığımız için ifade vermek sanırım Türkiye'de olan bir durum. Ben 2 dönem milletvekilliği yaptım, 8 yıl boyunca. Türkiye'de gitmediğim il kalmadı. Sonuçta biz hep halkın, emekçilerin, işçilerin yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Bu gün mücadele başka alanda devam ediyor. Belki parlamentoda değiliz ama parlamenter zemin dışında da sokakta bu mücadeleyi yürütmeye devam edeceğiz" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Türkiye Kartal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title