Haberler

Sebahat Tuncel: "Kobani Düşerse Çözüm Süreci Sekteye Uğrar"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) çağrısı ile toplanan çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları üyeleri, Kobani olaylarını protesto etti. Eylemde konuşma yapan HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, "Kobani düşerse çözüm süreci sekteye uğrar" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi çatısı altında, HDP çağrısı ile toplanan çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları üyeleri, Kobani olaylarını protesto etti. Aksaray meydanında toplanan kalabalık grup, Kobani halkına destek verip IŞİD terör örgütünü protesto etti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylemde, Kobani için çeşitli pankart ve dövizler açıldı. Eylemde grup adına konuşma yapan HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, çözüm sürecinin Abdullah Öcalan sayesinde geliştiğini söyledi. IŞİD'in katliamları karşısında Kürt halkının büyük bir direniş gösterdiğini söyleyen Tuncel, "Kobani düşerse çözüm süreci sekteye uğrar" dedi. Tuncel, Kobani için tek bir kişi kalana kadar mücadele etmeye de devam edeceklerini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Kobani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title