Haberler

Seaş'ın Özelleştirilmesine Tepki

TES İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yıldız, Soma'da faaliyet gösteren termik santralin özelleştirilmesinin durdurulması amacıyla kurulan direniş çadırını ziyaret etti.

TES-İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ferudun Yıldız, Soma'da faaliyet gösteren termik santralin özelleştirilmesinin durdurulması amacıyla kurulan direniş çadırını ziyaret etti.

Ferudun Yıldız, Soma Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ (SEAŞ) çalışanları ve Tes-İş Sendikası Soma Şubesi yönetiminin SEAŞ önünde kurduğu direniş çadırını ziyaretinde işçilere destek verdi.

Yıldız, Yatağan eylemlerinde 446 günde yaklaşık 46 gün Yatağan'da olduklarını hatırlatarak, Ankara'daki eylemlerde de su, gaz ve sopa yediklerini ama haram yemediklerini söyledi.

Özelleştirmeye karşı çıktıklarını belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Özelleştirme işsizlik demek, açlık demek, yandaşlara peşkeş çekmek demek. Sonuçta özelleşen tüm iş yerlerinde gördük ki çalışanların hepsi işten atıldı. 4/C denen ucube bir yasaya mahkum edildiler. 'Soma'nın özelliği var' dedik, AK Parti Manisa milletvekilleri ile defalarca görüştük. Bize, 'Yetkili makamlarla görüştük Soma B Termik Santrali'nin özelleştirilmesine ilişkin ertelettirme sözü aldık' dediler."

Santralin özelleştirilmesine karşı direnmek gerektiğini ifade eden Tes-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Necdet Özbay ise "Özelleştirme demek işsizlik demek. TES-İŞ Sendikası Balıkesir Şubesi olarak her zaman yanınızdayız" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

soma elektrik yatağan tes iş soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title