Haberler

Sdü'de Şenlikler İptal

Soma'da yaşanan ve Türkiye'yi yasa boğan maden faciası nedeniyle Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) bugün başlayacak 17. Bahar ve Bilim Şenlikleri kapsamında düzenlenecek tüm eğlence ve konser aktiviteleri iptal edildi.

Soma'da yaşanan ve Türkiye'yi yasa boğan maden faciası nedeniyle Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) bugün başlayacak 17. Bahar ve Bilim Şenlikleri kapsamında düzenlenecek tüm eğlence ve konser aktiviteleri iptal edildi. 14-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 17. Bahar ve Bilim Şenlikleri kapsamında bu akşam Beyazıt Öztürk, Bengü, Kubat, yarın Yüksek Sadakat, cuma günü Murat Ğögebakan ile Göksel'in konserleri yapılacaktı.

SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, konser ve eğlencelerin böyle bir elim olay sonrası düzenlenmesinin mümkün olmadığını belirterek, bunun dışında bilimsel etkinliklerin süreceğini açıkladı. Rektör İbicioğlu, dün Soma'da meydana gelen maden ocağı kazasını hatırlatarak şunları söyledi: "çok sayıda vatandaşımızın Hakk'ın rahmetine kavuştuğunu, derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyoruz. Tek dertleri geçim sağlamak olan bu işçilerimizin feci şekilde can vermeleri tarifsiz bir acıdır. Kazada hayatını kaybeden işçilerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet, geride kalan acılı ailelerine sabır ve yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Ülkemizde ve dünyada bir daha böyle acı olayların yaşanmamasını temenni ediyorum." - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan İbicioğlu Türkiye Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title