Haberler

Sdü'de Bilim Şenliği

Süleyman Demirel Üniversitesince (SDÜ) düzenlenen Isparta 1. Bilim Şenliği başladı.

Süleyman Demirel Üniversitesince (SDÜ) düzenlenen Isparta 1. Bilim Şenliği başladı.

SDÜ 19 Mayıs Öğrenci Meydanı'nda düzenlenen etkinliğin açılışını Isparta Valisi Vahdettin Özkan, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç ve öğretim görevlileri yaptı.

Rektör Çarıkçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta'da ilk kez bu kadar büyük ölçekli bir bilim şenliği düzenlendiğini söyledi. Şenliğin TÜBİTAK tarafından da desteklendiğini anlatan Çarıkçı, özellikle ortaokul ve lise öğrencilerine yeteneklerini keşfetmeleri adına büyük bir imkan sağlanmış olacağını aktardı.

Çarıkçı, şenliğin son iki gününün Isparta Valiliği önünde gerçekleştirileceğini belirterek, bu kapsamda üniversite öğrencilerinin belirlenen okullara giderek öğrencilerle görüşeceğini kaydetti.

Vali Özkan ve beraberindekiler, daha sonra stantları gezerek öğrencilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

SDÜ'de 4 gün sürecek şenlikte arkeoloji, biyoloji, coğrafya, deprem, fizik, güzel sanatlar, kimya, matematik, sağlık gibi alanlarda 120 farklı atölye etkinliği ve birçok aktivite yapılacak. Derslerinde başarılı, bilime ve bilimsel faaliyetlere ilgi duyan öğrencilerin katılımının yanı sıra özellikle de bu tür etkinlere erişim olanağı olmayan öğrencilere dönük gerçekleştirilen bilim şenliğine 7 bin öğrencinin katılması hedefleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Çokdinç Vahdettin Özkan 19 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title