Haberler

Sbs Sonuçları 'Şişirilmiş' Notları Ortaya Çıkardı!

1 milyondan fazla öğrencinin katıldığı SBS'de sonuçların açıklanmasının ardından okullarda uygulanan şişirilmiş notalar tekrar gündeme geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı, önümüzdeki yıllarda SBS yerine uygulamaya hazırlandığı sistem hakkında bilgi verirken gündeme getirilen şişirilmiş notlar, bu yıl son kez uygulanan SBS sonuçlarının ardından tekrar tartışma konusu oldu.

Bakanlık, SBS yerine düşündüğü sistemde, öğrencinin okul içi değerlendirme sınavlarından aldığı notların 'hormonsuz' hale getirileceğini ve bu notların da sınav puanına eklenerek genel bir puan ile öğrencinin tercih puanının oluşturulacağını belirtmişti.

Peki, nedir bu 'hormonlu' notlar?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın açıklamalarında değindiği 'hormonlu' notlar, bazı okulların öğrencilerin SBS'de daha iyi başarı puanı alması için okul değerlendirme sınavlarından normalin üzerinde puan vermesi sonucu oluşan notlar olarak karşımıza çıkmakta. Bu notlar okul içerisinde farkedilemezken, Türkiye genelinde yapılan sınavlarda, Okul Başarı Puanları'na yansıdığı için sıralamalarda haksızlıklara neden olabiliyor.

SBS şampiyonlarının notları 'hormonlu' mu?

Son kez düzenlenen SBS sonuçlarının açıklanması ile birlikte açıklanan başarı sıralamasında 16 öğrenci Türkiye birincisi oldu. 16 şampiyonun 15 tanesinin özel okullarda öğrenim gören öğrenciler olması da akıllara 'hormonlu' (şişirilmiş) notları getirdi.

SBS başarı tablosunda, 'hormonlu' notlara dikkat çeken diğer bir nokta ise, 100 öğrencinin tüm sorulara doğru yanıt vermesine rağmen sadece 16 öğrencinin şampiyon ilan edilmesi olarak göze çarptı. Tam puan alan öğrencilerin büyük çoğunluğunun okullarında aldıkları puanlardan dolayı şampiyon olamaması, okullarda uygulanan not sisteminin farklılaştığını gözler önüne sermiş oldu.

Eğitim Uzmanı ve Gazeteci Yazar Abbas Güçlü, yıllardır eğitim alanında eşitsizlik yaratan bu uygulama için Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir an evvel harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Güçlü, özellikle kolejlerin bu tarz not dağılımını yaptığına değinirken, bu uygulama ile bir çok adayın hakkının yendiğine de değindi.

İşte Abbas Güçlü'nün SBS sonuçlarında ortaya çıkan 'şişirlmiş not' tepkisi Açıklaması

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Abbas Güçlü Nabi Avcı SBS Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title