Haberler

Sayılarla Dünya Nüfusunun Enteresan Hikayesi, 7.5 Milyarı Geçtik!

Dünya Nüfusu 7,5 Milyar'ı Geçti, işte Hepimiz için Büyüleyici Rakamlar?

Sayılarla Dünya Nüfusunun Enteresan Hikayesi, 7.5 Milyarı Geçtik! Dünya Nüfusu Kaç? Erkekler mi Fazla Yoksa Kadınlar mı? Dünyanının En Küçük Ülkesi Hangisi? Dünyanın En Kalabalık Ülkesi Çin'mi? Hindistan Onu Geçer mi?

Üzerinde yaşadığımız gezegeni kaç kişi ile paylaşıyoruz? işte bu sorunun cevabı worldometers.info tarafından yayımlanan Dünya Nüfus Saatleri çalışmasında yer alan bilgilere göre 7.5 Milyar'ı geçti. Dünya nüfusu ile ilgili ortaya çıkan ilginç rakamlar ise şöyle.

Worldometers, sürekli olarak güncellenen sayıları hesaplamak için çok aralarında Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Bankasının da olduğu çok saygın kaynak çeşitlerine dayanan projeksiyonları kullanıyor.

Gezegen nüfusu 25 Nisan 2017 itibariyle 2017 başlangıcından 25 milyon kişinin ne eklenmesiyle 7.5 Milyar kişiyi geçti.

Sayılarla Dünya Nüfusunun Enteresan Hikayesi, 7.5 Milyarı Geçtik!

Sayılarla Dünya Nüfusunun Enteresan Hikayesi, işte ilginç ve bir o kadar gerçek rakamlar

Ortaya çıkan ilginç rakamlara şöyle bir göz atmak gerekirse Birleşik Devletler Nüfus Sayım Bürosu verilerine göre, bugün dünya nüfusunun yarısından fazlası 30 yaş altında.

Nijerya, dünyadaki en genç nüfusa sahiptir ve ülkenin 189 milyon sakininin yarısından fazlası 15 yaşın altındadır. Ters bir şekilde Monaco ise nüfusunun yarısı 50 yaşından daha yüksek bir şekilde dünyanın en yaşlı nüfusuna sahip.

Erkekler Kadınlardan Daha Fazla mı?

En son BM rakamlarına göre bugün dünyada hayatta olan kadınlardan yaklaşık 65 milyon daha fazla erkek var. Amerikan Samoa dünyadaki en büyük cinsiyet oran farkına sahiptir ve her kadın için kabaca 1.36 erkek vardır.

Çin dünyanın en büyük en kalabalık nüfusa sahip ülkesi. Son nüfus sayımı rakamlarına göre ülke nüfusunun 1.385 milyardan fazla olduğu görülüyor. Ancak Birleşmiş Milletler verilerindeki büyüme rakamlarına bakılırsa Hindistan'ın nüfusunun önümüzdeki beş yıl içinde Çin'in yerini almasını bekleniyor.

Hindistan nüfusu her yıl 15.7 Milyondan fazla artıyor ve bu artış dünyanın toplam büyümesinin yüzde 20'sine tekabül ediyor

işte Dünya Nüfusunun Yarısını Oluşturan 7 Ülke

Çin               1.385 Milyar

Hindistan   1.335 Milyar

ABD              325 Milyon

Endonezya  262 Milyon

Brezilya       210 Milyon

Pakistan      195 Milyon

Nijerya        189 Milyon

Bu arada Dünya Nüfusunun yüzde 70'ni 20 Ülke Nüfusu oluşturuyor.

Sayılar yani dünya nüfusunu hikayesi sadece büyük sayılarla ilgili değil.

Dünyanın En küçük ülkesi Pitcairn Adalarının Nüfusu sadece 50 Kişi.

BM verilerine göre dünya nüfusu her yıl yaklaşık 80 Milyon artıyor ve bu rakamın oransal karşılığı Yüzde 1.11 gibi enteresan bir sayıya denk geliyor.

Bu büyüme hızıyla 2024 Yılında Dünya Nüfusu 8 Milyar'ı geçecek.

Dünya nüfusu 1800 yıllara kadar anca 1 Milyarı gördü. 30 yıl öncesine kadar yani 1987 yılında ise 5 Milyarı gördü.

Bu büyümedeki en büyük katkı yeni doğanlardan daha ziyade uzayan yaşam süresi oldu. Dünya genelinde bugün doğan bebeklerin ortalama yaşam süresi 71 yıl ancak kadınların erkeklerden 5 yaş daha uzun yaşamaları bekleniyor. Japonya'da ise ortalama yaşam süresi 83.7 yıl.

Sayılarla Dünya nüfusu hikayemizde en sevindirici haber şu ki; gezegenimizde ne kadar kişi olursa olsun her birimiz hala benzersiziz.

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

Dünya Sağlık Örgütü Birleşmiş Milletler Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title