Haberler

SAYD Başkanı Altınay: 2015 Turizm adına zor bir yıl oldu

Güncelleme:

SAYD Başkanı Sefa Altınay, 2015 yılının turizm adına zor bir yıl olduğunu, turizmcilerin alternatif fikirler üreterek krizi aşmaya çalıştıklarını söyledi.

Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkanı Sefa Altınay, 2015'te turizmde yaşanan krize rağmen Antalya'da çok güzel gelişmeler yaşandığını belirterek, "Turkish Airlines Open Golf Turnuvası, hemen akabinde G20 Zirvesi ve 2016 yılında başlayacak EXPO 2016 Antalya organizasyonunun bir kentin başına aynı anda gelmesi, Sayısal'da 6'ı tutturmak gibi bir şey" dedi.

Altınay, bir restoranda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, 2015 yılının turizm adına zor bir yıl olduğunu, turizmcilerin alternatif fikirler üreterek krizi aşmaya çalıştıklarını anlattı.

Turizmciler için 2015 yılının kolay geçmediğine değinen Altınay, markalaşmış, servis ve hizmet kalitesini oturmuş, kendi pazarını yaratmış işletmelerin sıkıntılı sezondan daha az etkilendiğini söyledi. Markalaşamamış, kurumsallaşmada geç kalmış yeni işletmeler ile daha zayıf destinasyonların da daha fazla zarar gördüğünü ifade eden Altınay, şöyle konuştu:

"2015 yılının bütün olumsuzluklarının yanında aslında bir destinasyonun başına gelebilecek en güzel şeyler Antalya'nın başına geldi. Turkish Airlines Open Golf Turnuvası, hemen akabinde G20 Zirvesi ve 2016 yılında başlayacak EXPO 2016 Antalya organizasyonunun bir kentin başına aynı anda gelmesi, Sayısal'da 6'ı tutturmak gibi bir şey. Ben bunun başka bir örneğini bilmiyorum."

Bu organizasyonların Türk turizmi ve Antalya'ya getireceği katma değer ve reklam bedelinin rakamlarla ölçülemeyeceğinin altını çizen Altınay, dünya liderlerinin Türkiye ve Antalya'nın misafirperverliği hakkında yaptığı açıklamaların da kente ciddi katkılar sağladığını vurguladı.

"Yatırımları fırsata çevirmeliyiz"

G20 Zirvesi ile basının Antalya ve Belek markasını sürekli anıyor olmasının, turizmciler açısından çok sevindirici olduğuna değinen Altınay, şöyle devam etti:

"POYD'un yaptığı açıklamaya göre 100 milyon avro gelir kaydettik. Yine Antalya'ya G20'den dolayı yapılan yatırımlar, 100 milyon dolara tekabül ediyor. Sadece bu ikisi üst üste konulduğu zaman, Antalya 200 milyon avroluk bir değer kazanmış oldu. Bu yatırımın içinde reklam ve katma değer dahil değildir ve bizler de bu yatırımları fırsata çevirmeliyiz. Bunları fırsata çevirmek için her turizmci bir takım pazarlama faaliyetleri, ürün ve marka çalışmaları yapmaktadır."

Altınay, 5-6 yıl önce turizmde hizmet kalitesi ve fiyat konuşulurken artık gündemin güvenlik olduğuna işaret etti.

Güvenli olmayan bir bölgede turizm yapmanın neredeyse imkansız olduğunun altını çizen Altınay, şöyle konuştu:

"Maalesef Doğu Akdeniz bölgesinin Arap Baharı'yla başlayan sıkıntılı durumu ve Kuzey Afrika'daki meslektaşlarımızın durumunu düşünmek bile istemiyoruz. Allah kolaylık versin onların işleri daha zor. Doğu Akdeniz bölgesinde yanan çember bizi de ciddi bir şekilde ısıtmaya başladı. Tabii bu konular daha çok politik ve stratejik ve uluslararası konulara giriyor. Bu konuyla ilgili durup, izleyip zaman zaman dua etmek dışından elimizden bir şey gelmez."

Kaynak: AA / Yerel

Doğu Akdeniz Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title