Haberler

Sayar; "Lojistik Köyü Projesi Biran Önce Hayata Geçirilmeli"

Güncelleme:

MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Emin Taha ve kurul üyeleri Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ettiler.

Diyarbakır'da gerçekleştirilecek MÜSİAD Lojistik Sektör Zirvesi için kente gelen MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Emin Taha ve kurul üyeleri Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyarette bulundular.

MÜSİAD olarak barış sürecine destek vermek adına yapılacak olan zirveyi Diyarbakır'da geçekleştirme kararı aldıklarını belirten Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Emin Taha, sermayedarın huzurun olmadığı yerde yatırım yapmayı tercih etmediğini söyleyerek, sürecin olumlu sonuçlanması halinde kısa sürede bölgenin ciddi anlamda kalkınacağını belirtti.

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar ise MÜSİAD tarafından gerçekleştirilen ziyaretin ve yapılacak olan Lojistik zirvesinin kent adına çok önemli olduğuna değinerek, gelen heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Sayar; "Küresel Pazardaki Rekabette, 'Lojistik ' Önemli Rol Oynamaktadır

Yapılacak olan zirvenin zamanlama açısından çok önemli olduğunu belirten Sayar, küreselleşen dünyada sanayinin ve ekonominin temel ayaklarından birinin de lojistik olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü; "Günümüz küresel pazarlarında firmaların rekabet güçleri maliyet üstünlüklerinden ziyade mal hareketi, malın pazara en kısa sürede kazandırılması ve müşteri memnuniyeti gibi faaliyetlerindeki başarılarından kaynaklanmaktadır. Bu durum firmalar için lojistiğin önemini her geçen gün arttırmaktadır."

Sayar; "Lojistik Köyü Kente Ekonomik Anlamda Katkı Sağlayacaktır"

Yakın zamanda İspanya'nın Zaragoza şehrindeki Lojistik merkezini inceleme şansında bulunduğunu söyleyen Sayar, interland olarak iki şehrin limanlara yakın olmamalarına rağmen, konum itibariyle birbirlerine çok benzer olduklarını ve Diyarbakır'da kurulacak olan Lojistik köyünün kente ekonomik anlamda çok ciddi katkıları olacağını belirtti. Sayar bu doğrultuda Diyarbakır'da da Lojistik Köyü kurulması adına ciddi anlamda çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Barış Sürecine Vurgu

Türkiye'nin toplam ihracatında ikinci sırayı Ortadoğu ülkelerinin aldığının ve Diyarbakır'ın da konum itibariyle Ortadoğu pazarına yakınlığının altını çizen Sayar, yatırımların altyapısının oluşturulmasında lojistiğin önem taşıdığını belirtti. Sayar; "Barış sürecinin olumlu sonuçlanması ile birlikte üretim, altyapı ve lojistik imkânlarının gelişmesi, Diyarbakır'ı ekonomik ve sosyal anlamda hak ettiği konuma ulaştıracaktır" dedi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ahmet Sayar Diyarbakır Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title