Haberler

Savunma Sanayisi Projeleri Görücüye Çıktı

Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi (TSSK) tarafından düzenlenen 3. Proje Pazarı, sektörde faaliyet gösteren ana ve alt yüklenicileri buluşturdu.

Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi (TSSK) tarafından düzenlenen 3. Proje Pazarı, sektörde faaliyet gösteren ana ve alt yüklenicileri buluşturdu.

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, TSSK bünyesinde faaliyet gösteren firmalar, açtıkları stantlarda geliştirdikleri ürünleri ve sahip oldukları kabiliyetleri sergiledi.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, açılışta yaptığı konuşmada, savunma sanayisi gibi kritik ve rekabetçi bir sektörün gelişmesi için Ar-Ge'nin çok önemli olduğunu söyledi. Acar, Kazan'a kurulacak uzay ve havacılık organize sanayi bölgesi için de her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

TSSK Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ünal da proje pazarında, firmaların yeteneklerini birbirlerine aktarmalarını, güncel çalışmaları hakkında bilgi paylaşımını ve yeni işbirliği olanakları geliştirmelerini amaçladıklarını belirtti. Ünal, TSSK üyesi firmalarda yaklaşık 2 bin 200 Ar-Ge personeli istihdam edildiğini, savunma sanayisine yönelik olarak yaklaşık 400 Ar-Ge projesinin yürütüldüğünü bildirdi.

Ankara Sanayi Odası Genel Sekreteri Yavuz Cabbar, Kazan'a kurulacak organize sanayi bölgesinin bir an önce faaliyete başlaması ve hızla gelişmesini arzu ettiklerini vurguladı. Cabbar, bölgenin sektörün gelişimine ciddi olanaklar sağlayacağını kaydetti.

Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi ise sektördeki Ar-Ge harcamalarının son dönemde arttığına işaret ederek, bunun yanında kalitenin de artırılması gerektiğini söyledi.

Savunma sanayisinde 2023 hedeflerinin yakalanması için sektördeki istihdam ve araştırmacı sayısının da yükselmesinin önemine değinen Tüfekçi, bu alandaki kümelenmelerin ileri teknoloji ürünlerinin ihracatı için önemli bir altyapı oluşturduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından TSSK ile Ostim Savunma ve Havacılık Kümelenmesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Fatih Ünal Ahmet Acar Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title