Haberler

Savunma Sanayine 7 Yılda 135 Milyon Dolar Teşvik

Savunma sanayi alanında faaliyet gösteren 7 şirkete 2006-2013 yılları arasında 135 milyon dolar teşvik kredisi verildi.

Yılmaz, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin iki ayrı soru önergesine cevabında, savunma sanayi firmalarına verilen teşviklerle, arazi tahsisine ilişkin bilgi verdi.

ASELSAN-Radar Teknoloji Merkezi Yatırımı kapsamında Gölbaşı yerleşkesi inşaat işlerinin tamamlandığını ve geçici kabul faaliyetlerine başlandığını belirten Yılmaz, tesisin bu yılın sonu itibarıyla kısmen, 2015 Mart ayı itibarıyla tamamen faaliyete geçirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Yan sanayi ile küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin ortak bir alanda ağırlıklı olarak yüksek katma değerli ve ileri teknolojiye dayalı ürünler üreteceği Havacılık ve Uzay Sanayi Kümelenmesi kurulması amacıyla Savunma Sanayi İcra Komitesi'nin 16 Mayıs 2011 tarihinde karar aldığını anımsatan Yılmaz, bu amaçla Hazine'den 3 milyon metrekarelik arazinin Savunma Sanayii Müsteşarlığı'na tahsis edildiğini kaydetti.

Yılmaz, Yeniçeri'nin, savunma sanayi şirketlerine verilen teşvik miktarı, amacı ve vadesinin ne olduğuna ilişkin soru önergesine de yanıt verdi.

Buna göre, Kar Metal İnşaat Taahhüt Danışmanlık Pazarlama Sanayi ve Dış Ticaret Şirketi'ne çeşitli ölçülerde mayon çiftlerinin üretimi amacıyla geçen yıl 5 yıl vadeli 1 milyon 250 bin dolar, YEPSAN Savunma ve Havacılık Sanayi ve Ticaret Şirketi'ne alüminyum, paslanmaz, titanyum levhadan talaşlı imalat ile uçak parçası üretimi amacıyla geçen yıl 5 yıl vadeli 1 milyon 137 bin 388 dolar kredi verildi. Aynı kapsamda ASELSAN'a Gölbaşı'nda radar teknoloji merkezi kurulması amacıyla 2011'de 5 yıl vadeli 40 milyon ve 2013'te yine 5 yıl vadeli 25 milyon dolar, MKEK'ye oleum üretim tesisi ve emülsiyon patlayıcılar üretim tesisi kurulması amacıyla 2009'da 9 yıl vadeli 12 milyon 655 bin 949 dolar, Tapasan'a yeniden yapılanma amacıyla  2011'de 4 yıl vadeli 5 milyon dolar, MİKES Mikrodalga Elektronik Sistemler Sanayi'ye MİKES'in yeniden yapılandırılması amacıyla 2009'da 10 yıl vadeli 25 milyon dolar, ROKETSAN'a projelerin finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla 2006'da 7 yıl vadeli 25 milyon dolar kredi sağlandı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Halil Özcan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title