Haberler

Savunma Sanayi Müsteşarı Demir'den Çaykur'a Ziyaret

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Rize’de bulunan Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir beraberinde Roketsan Yönetim Kurulu’nun Ardeşenli Üyesi Prof. Dr. Metin Yerebakan ve Prof. Dr. Turan Erol ile birlikte ÇAYKUR’u ziyaret etti.

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Rize'de bulunan Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir beraberinde Roketsan Yönetim Kurulu'nun Ardeşenli Üyesi Prof. Dr. Metin Yerebakan ve Prof. Dr. Turan Erol ile birlikte ÇAYKUR'u ziyaret etti.

Ziyaretinden dolayı Müsteşar Prof. Dr. İsmail Demir'e teşekkür eden ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu "Savunma sanayisinin son yaşanan olaylarla ne kadar önemli bir sektör olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu alanda yapılan başarılı çalışmalar ülke olarak göğsümüzü kabartmaktadır. Buna katkı veren herkese ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Bölgede bulunan ve Türkiye'nin ilk özel silah fabrikası olan ASİLSAN'ın bölge için çok önem arz ettiğini belirten Sütlüoğlu "Ardeşen'de kurulan ve Türkiye'nin ilk özel silah fabrikası olan ASİLSAN hem bölge insanı için hem de ülke ekonomisi için önemli bir kuruluş. Bu tür fabrikaların başka bölgelerde de açılması gerekiyor. Kendi silahımızı kendi insanımız yapmalı. Bu anlamda bölgemizde bilinen fakat üretim izni olmayan ve halk arasında el yapımı diye adlandırılan silahlar için üretim ve satış izinlerini düzenleyen ilgili kanun (5201 sayılı) ve yönetmelik değişikliği, vekilliğim döneminde bizzat içerisinde olduğum yoğun çabalar neticesinde yapılmıştı. Ancak uygulamaya geçmeyen bu değişiklikler günümüz şartlarına daha uygun ilave katkılarla hayata geçebilse özellikle bölgesel ve milli ekonomimiz için çok faydalı olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir'e ÇAYKUR'un nostalji ürünlerinden, beyaz ve organik çaylardan oluşan hediyelerin takdimini yaparken, Savunma Sanayi Müsteşarı Sayın Demir ise Genel Müdür Sütlüoğlu'na Türkiye'nin ilk yerli üretim insansız hava aracı olan Anka'nın maketini hediye etti. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Demir Ömer Özkan Çaykur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title