Haberler

Save the Children

ilandır
Güncelleme:

Save the Children ("Çocuklara Sahip Çık"), yeryüzündeki bütün mağdur çocuklara sahip çıkmak için harekete geçmiş, 30'u aşkın ülkeden milyonlarca bağışçının desteğiyle, 120'den fazla ülkede faaliyet gösteren uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur. Özellikle afet ve kriz durumlarında çocukların korunması ve eğitimlerinin aksamaması için çalışır.

Türkiye'deki Faaliyetlerimiz

2013'ten bu yana Suriye'deki savaştan etkilenen aileler ve çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamak için, Türkiye'nin dost ve konuksever halkının desteğiyle sahadaki ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz. Savaş nedeniyle 2014'te Kobani'den (Ayn el Arab) ayrılmak zorunda kalıp Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine yerleşen geçici korunma altına alınan Suriyeliler için gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız

  • 4.400 çocu ğ a kışlık giysi ve çizme dağıttık.
  • Savaş mağduru çocukların travmadan uzaklaşabilmesi için psikososyal destek ve koruma sa ğ layan çocuk dostu özel oyun ve aktivite alanlarda her ay yaklaşık 600 çocuk bu alanlardan faydalandı.
  • Psikolojik olarak özel ilgi ve ihtiyaç sahibi çocukları tespit edip sahada bulunan deneyimli psikologlara yönlendirdik ve destek verdik.
  • Çocuklar ve ailelerine ev sahipliği yapan mahallelerin sakinleriyle çocukların korunması için alınması gereken önlemler konusunda toplantılar düzenledik ve görüşlerini aldık.
  • Savaş mağduru ailelerin sığındığı bölgelerdeki kardeş ve dost halkın duyarlılığını artırmak için çalışmalar yaptık.

Türkiye'de ulusal ve yerel makamlar ile birlikte çalışarak hem bu alanlarda, hem de ihtiyaç duyulan diğer alanlarda destek sağlamaya hazırız.

Eğitime Ulaştırmak

Krizler ortaya çıktığında ilk ve en çok çocuklar etkilenir. Aralık 2012'den beri Suriye'deki çalışmalarımız 750 bini aşkın çocuğa gıda, temiz su, barınak, sağlık ve eğitim hizmeti ulaştırdı.

Özellikle kriz ortamlarında çocukların okula devam etmesi son derece önemlidir. Save the Children olarak Suriye'de 59 farklı okula destek çalışmalarımız çerçevesinde 34.500 çocuğun okul öncesi ve ilkokul seviyesinde eğitime erişmesine sağlayabildik. Ancak bunlar yeterli de ğ il. Suriye krizine olan yaklaşımımız, Türkiye dahil komşu ülkelerde krizden etkilenen bütün çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak, varolan yapılar dahilinde çalışarak kapsamlı yardım ulaştırmaktır.

Türkiye'de yaşayan yaklaşık 2 milyon Suriyelinin yarısından fazlası çocuk. Kamplarında yaşayan çocukların yaklaşık %80'i okullara kayıtlıyken, kamp dışındaki çocukların sadece %14'ü eğitime erişebiliyor. Üstelik, yüzbinlerce çocuk son üç senedir herhangi bir dersliğe adım bile atmış değil. Bunun yanı sıra, savaştan etkilenen bütün mağdur çocuklarımız erken evlilik, çocuk işçi olarak çalıştırılma ve kaçakçılığa sürüklenme gibi savaşın acı gerçekleri ile mücadele ediyor. Bir nesil "kayıp bir kuşak" olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Bu bağlamda 2015'te Save the Children Hatay'da, Valilik makamları, Milli Eğitim Bakanlığı, İl Müdürleri ve yerel halk ile işbirliği içerisinde 3,4 milyon dolar değerinde eğitime katkı sağlamayı hedefliyor.

Eylül 2015'te dört ayrı okulda 6-12 yaş grubunda 2,980 çocu ğ un kaliteli eğitime ulaşımını desteklemeyi amaçlıyoruz. Bu okullarda;

  • Öğretmen teşvikleri ve ulaşım masraflarının karşılanması.
  • Okul binalarının uluslararası standartlara uygun iyileştirilmesi ve gerekli malzemelerin sağlanması.
  • Tüm sınıflar ve öğrencilerin eğitim malzemelerinin sağlanması.
  • Topluluklar içerisindeki Suriyeli ve Türk çocuklar için müfredat dışı ve beraberliği pekiştirecek etkinliklerin düzenlenmesi.
  • En mağdur çocukların özel öğrenim ihtiyacının karşılanması öngörülüyor.

2015'ın sonuna kadar ise UNICEF ile işbirliği halinde 10-18 yaş grubuna yönelik, Hatay'ın farklı illerinde altı ayrı gençlik merkezi kurup, 13 bini aşkın gence yaygın eğitim ve Türkçe dil kursları sunmayı hedefliyoruz. Merkezlerimizde;

  • Çeşitli nedenlerden dolayı resmi eğitimden uzak kalmış çocuklara hızlandırılmış eğitim programlar ve meslek kazandırıcı alanların sunulması.
  • Türkçe dil kursları, eğlence faaliyetleri ve psikososyal desteğin uzman eğitmenler tarafından sağlanması.
  • Suriyeliler ve Türkler arasındaki toplumsal ilişkileri geliştirmek adına alanlarımızda iki toplumu birleştirecek etkinliklerin yapılması.
  • Velilerin eğitim sürecine dahil olması için komitelerin kurulması öngörülüyor.



13 yaşındaki Dilan, çocuk dostu özel oyun ve aktivitealanlarında öğrendiği matematik bilgisini gururla sunuyor




Save the Children'in Suruç'ta kurduğu çocuk dostu özel oyun ve aktivite alanlarından eğitmen ve çocukları gösteren mutlu bir kare

Türkiye Kobani Suriye Advertorial Haberler Advertorial Sondakika Advertorial Haberler

Bakmadan Geçme

Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
title