Haberler

Savcıya 'Öldürdüm' Dedi, Mahkemede İnkar Etti

Adana'da 27 yaşındaki Soner Çığıraçan'ı boğarak öldürdükten sonra cesedini yakmakla suçlanan 34 yaşındaki Birkan Birkalan, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı mahkemede ifade değiştirerek cinayeti işlemediğini söyledi.

Adana'da 27 yaşındaki Soner Çığıraçan'ı boğarak öldürdükten sonra cesedini yakmakla suçlanan 34 yaşındaki Birkan Birkalan, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı mahkemede ifade değiştirerek cinayeti işlemediğini söyledi.

Alkolsüz içecek dağıtım şirketinde çalışan Soner Çığıraçan, 22 Mayıs 2014'te işe gittikten sonra ortadan kayboldu. Çığıraçan eve gelmeyince, ailesi kayıp başvurusu yaptı. Olayla ilgili araştırma yapan polis, Çığıraçan'ın en son şoför yardımcısı olan Birkan Birkalan ile Tuzla bölgesinde dağıtıma çıktığını belirledi. Polise ifade veren Birkan Birkalan, "Dağıtım bittiğinde Soner'in arkadaşları geldi. Bana 'Sen git ben arkadaşlarımla gelirim' dedi. Ben de ondan ayrıldım bir daha da görmedim" dedi.

Soner Çığıraçan'ın ailesi herhangi bir haber çıkmaması üzerine ulusal bir televizyon kanalındaki programa katıldı. Aile, program yapımcılarından Çığıraçan'ın bulunması için yardım isterken, Birkan Birkalan da telefonla canlı yayına katılıp ifadesinde anlattığı konuları söyledi. Programı izleyen bir vatandaş, polisi arayarak Karataş ilçesine bağlı Karamehmet Mahallesi'nde arazide, dörtlüleri yanık halde dağıtım kamyonunu gördüğünü söyledi. Harekete geçen polis çevrede yaptığı arama çalışmasında bir ağacın altında Çığıraçan'ın yanmış cesedi bulundu. Ceset etrafında yapılan incelemede ise meşrubat şişeleri ile sigara izmariti bulundu.

SİGARA İZMARİTİNDEKİ İZ

Olay yerinde elde edilen sigara izmaritinin incelenmesi sonucu Birkan Birkalan'ın biyolojik izine rastlandı. Tekrar gözaltına alınan Birkalan, suçunu itiraf etti. Meşrubat dağıtımı  sırasında araca manevra yaptırırken boş şişelerin bir kısmının kırıldığını belirten Birkan Birkalan şunları anlattı:

"Soner küfür ederek söylenmeye başladı. Ben de 'kırılan şişelerin parasını ben öderim küfür etmene gerek yok' dedim. Kamyonun kasasına geçti, küfür etmeye devam edince arkasından yaklaştım onu boğdum. Daha sonra cesedi ıssız bir yere bıraktım. Ailesi canlı yayına çıkınca beni de aradılar. Canlı yayına çıktım, 'Ben öldürmedim' dedim. Yaptığım araştırmada ceset tanınmadığı zaman katilin bulunmasının da zor olduğunu öğrendim ve öldürdükten 3 gün sonra 25 Mayıs günü gidip, ağacın altında cesedin üzerine benzin döküp yaktım. Daha sonra yine canlı yayına katılmaya devam ettim. Bir anlık öfke ile öldürdüm çok pişmanım."

İFADE DEĞİŞTİRDİ

Birkan Birkalan, kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Soruşturma aşamasında suçunu itiraf eden ve olayı tüm detaylarıyla anlatan Birkalan, duruşmada ifade değiştirdi. Çığıraçan'ı öldürmediğini öne süren Birkalan, savunmasında şunları söyledi:

"Boş şişelerin bir kısmının kırıldığı doğrudur. Ancak bu nedenle Soner'le aramızda bir tartışma olmadı. Kola dağıtımından sonra Adana'ya döndüğümüz sırada beyaz bir aracın bulunduğu noktada durduk. Soner kamyondan inerek araçta bulunan şahıslarla tokalaştı. Benden kamyonla kendisini takip edip Şehit Duran Mahallesi'nde buluşacağımızı söyleyerek beyaz araca bindi. Ben söylenen yere ulaştığımda aracı park edip Soner'i beklemeye başladım. Ancak Soner gelmedi bir haber de almadım. Ben suçsuzum, gerçek suçlunun ortaya çıkmasını istiyorum."

Duruşma savcısının neden ifade değiştirdiğini sorması üzerine Birkalan, "Emniyetteki ifademi zorlama ile verdim. Bana baskı yaptılar" dedi.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karataş Tuzla Politika Güncel Haberler

title