Haberler

Savcı Ağırlaştırılmış Müebbet İstedi, Sanık Teşekkür Etti

Duymaya bile tahammül edilemeyecek işkence yöntemleriyle işlenenen cinayet davasında savcı mütalaasını açıkladı.

Duymaya bile tahammül edilemeyecek işkence yöntemleriyle işlenenen cinayet davasında savcı mütalaasını açıkladı. Cinayet faillerinin ağırlaştırılmış hapis istedi. Sanık ayağa kalkıp "ben suçluyum" dedi ve savcıya teşekkür etti.Savcı korkunç cinayeti anlatırken insanı dehşete düşüren şu sözcükleri kullandı;"İçkisine uyku ilacı. Saç fırçası ve kepçe sapı ile tecavüz. El ve ayaklarına bağ. Başına naylon torba ve otomobil bagajında ölüm."

Bir işadamı yanında şoförlük yapar Ali Server Yıldız'ı öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 2 sanık için savcı 'ağırlaştırılmış müebbet' hapis cezası istedi. Savcı'nın korkunç cinayetle ilgili tespitlerini ve istediği cezayı dinleyen sanıklardan Tamer Kapucu savcıya teşekkür etti.

2 KİŞİ YARGILANIYOR

İşadamı Mehmet Ali Barman'ın şoförü olan Ali Server Yıldız'ı öldürdükleri iddiasıyla yargılanan Barman'ın bakıcısı Ayten Şafak, Tamer Kapucu ve modacı olarak tanınan Sedef Akgül'ün "canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 12. Duruşması görüldü.

FİRARİ MODACI YAKALANAMADI, 2 SANIK SALONDAYDI

Anadolu Adalet Sarayı 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Ayten Şafak ve Tamer Kapucu katıldı. Hakkında yakalama kararı bulunan davanın firari sanığı Sedef Akgül ise yine yoktu. Davanın 12. Celsesinde mütalaasını sunan duruşma savcısı, önce olayın gelişimini anlattı.

İŞKENCE SONUCU CİNAYET

Savcı mütalaasında, Tamer Kapucu, Ayten Şafak ve Sedef Akgül'ün Kuşadası'nda maktul Ali Server Yıldız'ın içkisine uyku ilacı katarak uyutmaya çalıştıklarını, Kapucu'nun Yıldız'ı yumruklayarak darp etmeye başladığını ifade etti. Ayten Şafak ve Sedef Akgül'ün de topuklu ayakkabı ile maktulün üzerine çıkıp, anüsüne saç fırçası ve kepçe sapı sokmak suretiyle işkence yaptıklarını, daha sonra el ve ayaklarını bağlayıp otomobilin bagajına koyduklarını ve İstanbul'a döndüklerini belirtti.

CESEDİ GÖLE ATTILAR

Tamer Kapucu'nun yolda sık sık durup Yıldız'ı darp ederek kötü muameleye devam edildiğinin ifade edildiği mütalaada, sanıkların Yıldız'ın sessiz kalması için başına poşet geçirdikleri anlatıldı. İstanbul'a vardıklarında bagajdan ses gelmemesi üzerine maktulün ölmüş olduğunu anladıkları, cesetten kurtulmak için Keşan'a götürerek Mercan Göleti'ne attıklarının belirlendiği ifade edildi.

"AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET"

Savcı, cinayet zanlıları Ayten Şafak ve Tamer Kapucu'nun "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" ile cezalandırılmalarını istedi. Ayrıca cinayeti azmettirdiği ileri sürülen ve 4 yıldır hakkında yakalama kararı bulunan ancak yakalanamayan modacı Sedef Akgül'ün dosyasının ise bu dava dosyasından ayrılması talep edildi.

SANIK: SAVCIYA MÜTALAASINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

Cumhuriyet Savcısının mütalaasının ardından söz alan tutuklu sanık Tamer Kapucu pişman olduğunu belirterek, "Cumhuriyet Savcısına verdiği mütalaasından dolayı çok teşekkür ediyorum. İşlediğim suçun savunulacak bir tarafı yok" dedi. Mahkeme heyeti Sedef Akgül'ün yakalama emrinin infazına ve tutuklu sanıkların tutuklama nedenleri ortadan kalkmadığından tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

OLAYIN ERTESİ GÜNÜ YAKALANDILAR

Ali Server Yıldız'ın Edirne'nin Mercan Göleti'nde 30 Haziran 2009 yılında cesedi bulunmuş, cinayetin katil zanlısı olarak Tamer Kapucu ve Ayten Şafak olayın ertesi günü yakalanıp suçlarını itiraf etmişti.

BOŞANMA DAVASININ GARİP TANIĞIYDI

Mehmet Ali Barman'ın kendisinden 25 yaş küçük eşi Nesrin Özben ile boşanma davasında ise Yıldız, patronunu öldürmesi için Nesrin Özben'in kendisine para teklifinde bulunduğunu çiftin boşandığı duruşmada söyledi. Yıldız bu olaydan kısa bir süre sonra öldürüldü.

AK - İstanbul / Kartal

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title