Haberler

Savaştıkları Bölgeyi 40 Yıl Sonra Gezecekler

Ağrı'daki 19 Kıbrıs Gazisi, 20 Temmuz 1974 tarihinde gidip savaştıkları topraklara 40 yıl sonra ziyaret için gidecek Vali Tekinarslan: "Biz bu ruhu taşıdığımız sürece korkacak, başımızı öne eğecek hiçbir şey yoktur"

Ağrı'daki 19 Kıbrıs Gazisi, 20 Temmuz 1974 tarihinde gidip savaştıkları toprakları 40 yıl sonra gezmeye gidecek.

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Ağrılı 19 Kıbrıs Gazisi'nin, Güzelyurt, Girne, Lefkoşa ve Gazimagosa gezisi ile savaşta şehit düşen silah arkadaşlarının mezarlarının da aralarında bulunduğu şehitlikleri ziyaret edeceklerini söyledi.

Valilik önünden araçlarla Kıbrıs'a gitmek için bekleyen gazilerle sohbet eden Tekinarslan, şunları kaydetti:

"Gazilerimiz 40 yıl önce gittiler, oradaki soydaşlarımıza yapılan haksız muameleyi, zulmü, işkenceyi durdurdular. Bugün baktım gözlerine, bir yerde bir mazlum var ve bizim devletimize ihtiyacı var denilse o 65 yaşındaki gazilerimiz hepimizden önce kalkıp gidip onların yarasına merhem olma arzusundalar. Biz bu ruhu taşıdığımız sürece korkacak, başımızı öne eğecek hiçbir şey yoktur. Kıbrıs'a 40 sene önce gittiniz, oradaki soydaşlarımıza yardımcı oldunuz. Bugün de gidin selam söyleyin, emeklerinizin ziyan olmadığını görün. Memleket davasıdır, inşallah hiçbir zaman bu davadan vazgeçmeyiz. Bugün de nerede bir mazlumun ihtiyacı olsa yine oradayız."

Ağrı Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz ise savaşların bir daha yaşanmamasını istediklerini belirterek, "Allah bir daha ülkemize savaşları göstermesin. Çok zor bir durumdu. Tabii ki Türk askeri devamlı üstündür, Allah'a şükürler olsun. Dinimizin kuvvetiyle savaştık şimdi ise birlik ve beraberliğimiz var" şeklinde konuştu.

Gaziler daha sonra 5 gün sürecek olan Kıbrıs gezisi için yola çıktı. - Ağrı

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Tekinarslan Güzelyurt Kıbrıs Ağrı Politika Güncel Haberler

title