Haberler

Savaştepe'de Yollar Kapalı, Elektrik ve Su Yok

Balıkesir'de iki gündür etkili olan kar yağışı en çok Savaştepe ilçesinde yaşayanları mağdur etti.

Balıkesir'de iki gündür etkili olan kar yağışı en çok Savaştepe ilçesinde yaşayanları mağdur etti. Yolların kapalı olduğu ilçeye iki gündür elektrik ve su verilemiyor, telefon hatlarında da sorunlar yaşanan ilçede, cep telefonları da çekmiyor.

Balıkesir'de özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sonrası Balıkesir- Savaştepe karayolu kapanırken, ilçenin il merkezi ile bağlantısı kesildi. Balıkesir'de yolu kapalı tek ilçe olan Savaştepe'de ayrıca bir süre önce mahalleye dönüştürülen 11 köy yolu da kapandı.

Kızılay Balıkesir Şubesi, Savaştepe yolunda mağdur olan vatandaşların yardımına koştu. Ancak Kızılay ekipleri 25 kilometre uzaklıktaki Mecidiyeköy'e kadar ancak gidebildi. Yollarda ve benzinliklerde yolun açılmasını bekleyen vatandaşlara kumanya dağıtan Kızılay ekipleri, daha sonra Balıkesir'e döndü.

Yol sorununu çözemeyen ilçeye 48 saattir elektrik ve su da verilemediği bildirildi. Vatandaşlar bu duruma tepki göstererek, "25 kilometre mesafedeki Soma'da termik elekrik santrali var. Her yerimiz rüzgar gülleri ile çevrili ama biz iki gündür karanlıktayız. Bu sorun nasıl çözümlenmez anlamıyoruz" diye konuştu. Vatandaşlar su sorununu da mahalle aralarında ki çeşmeler, artezyen kuyuları ile tulumbalardan bidonlara su doldurarak çözmeye çalıştı. Telefon hatlarında da arızaların yaşandığı Savaştepe'de cep telefonları da bir çok bölgede çekmiyor.

308 KÖY YOLU KAPALI

Balıkesir'deki kapalı köy yolu sayısının 308 olduğu bildirildi. Dursunbey'de 89, Sındırgı'da 59, Altıeylül'de 34, Bigadiç'te 34, İvrindi'de 25, Karesi'de 16, Balya'da 13, Manyas'ta 12, Savaştepe'de 11, Havran'da 8, Gönen'de 7 köy yolunun kapalı olduğu açıklandı. Köylerde yol açma çalışmalarının sürdüğü ve akşam saatlerine doğru bir çok köy yolunun açılmasının beklendiği bildirildi. Yolların kapalı olduğu bir çok köye elektrik de verilemiyor. Elektriksiz köy sayısının da 300'e ulaştığı öğrenildi.

Savaştepe ilçesinde yollar kapandı, Kızılay kumanya dağıttı. İki gündür elektriksiz kalan Savaştepeliler isyan ederken, su sorununu çeşmeler aracılığıyla çözdü. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Savaştepe Kızılay Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

nihat sen:

savaştepe de nezaman kar yağsa su elektırık gidiyor yol tamamen kapanıyor bu ilçe batının doğusu hiç bir yetkili bu yol ve ilçe için çalışma yapmamaktadır. ilçenin kaderi

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title