Haberler

Savaştan Kaçtılar Terör Mağduru Oldular

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Suriye'den 2,5 yıl önce ailesiyle Gaziantep'e sığınan Suriyeli Muhammed ailesi, yaşadıkları Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'nde bir kez daha acıyla karşılaştı.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Suriye'den 2,5 yıl önce ailesiyle Gaziantep'e sığınan Suriyeli Muhammed ailesi, yaşadıkları Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'nde bir kez daha acıyla karşılaştı. Aile, Gaziantep'te kına gecesinde yaşanan terör saldırısında yaralanan oğulları Mustafa Muhammed'in (11) iyileşerek evine dönmesini bekliyor.

Baba Muhammed Mustafa Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlama gecesi çok korktuğunu söyledi.

Ailecek kapıda otururken küçük çocukların kına gecesinde havai fişek patlattıklarını anlatan Muhammed, 8 aylık bebeklerinin gürültüden rahatsız olduğunu, çok ağladığını belirtti. Bunun üzerine havai fişek patlatan çocukları uyarmak için kalktığında birden patlama olduğunu kaydeden Muhammed, hemen eve gittiklerini dile getirdi.

Oğulları Mustafa'nın evde olmadığını sonradan fark ettiklerini anlatan Muhammed, "Eşim 'Mustafa yok' deyince 15 saniye içinde 40 defa merdiveni inip inip çıktım. Olay yerine korkudan gidemedim. Sonra kardeşim olay yerinde arabanın altında oğlumu bulmuş. Patlama oğlumu arabanın altına savurmuş. Sonra oğlum Muhammed'i ambulansa bindirdim. Yolun yarısına geldik ama yollar kapalıydı. İlerleyemeyince ambulanstan indim. Oğlumu kucaklayarak hastaneye götürmeye çalıştım. Sağ olsun yoldaki vatandaşlar bizi hastaneye getirdi." diye konuştu.

Mustafa'nın bacağına bomba parçasının isabet ettiğini anlatan Muhammed, oğlunun hayati tehlikesinin bulunmadığını, geçireceği ameliyatla daha da iyi olacağına inandıklarını ifade etti.

"Birden kıyamet koptu"

Anne Hülyam Muhammed de 2,5 yıl önce Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını anlattı.

Patlama gecesi evlerinin önünde oturduklarını belirten Muhammed, "Birden kıyamet koptu. Savaştan kaçıp geldik, bizi burada da buldu. Bir şey istemiyorum sadece oğlum sağ salim evine gelsin." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Şahinbey Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title