Haberler

Savaşın Masum Çocukları Esenyurt'ta Bayram Sevincini Yaşadı

Suriye’deki iç savaş nedeniyle vatanlarını terk eden Suriyeli mültecileri Esenyurt Belediyesi Ramazan Bayramı'nda da yalnız bırakmadı.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle vatanlarını terk eden Suriyeli mültecileri Esenyurt Belediyesi Ramazan Bayramı'nda da yalnız bırakmadı.

Esenyurt ilçesinde yaşayan ve vatan hasreti çeken Suriyeli mültecilere Esenyurt Belediyesi bayram sevincini yaşamaları için eğlence programı düzenledi. Mülteci çocuklar götürüldükleri lunaparkta doyasıya eğlendi. Çeşitli ikramların yapıldığı lunaparkta Suriyeli çocuklar ve aileleri gönüllerince unutamayacakları bir gün geçirdiler. Savaşın acı yüzünü bir nebzede olsa unutan çocuklar başkana teşekkür ettiler.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Geçen sene Suriyeliler için okul açtık. Müfredattaki eğitimlerine burada devam edebiliyorlar. Ayrıca Türkçe dil eğitimi de veriliyor. Belediye binamızda onlar için kurduğumuz bürodan yardım alabiliyorlar. Bu etkinliklerimizle çocukları ve aileleri bir nebze de olsa mutlu ettik. Kendi ülkelerinde eksik kalan bazı şeyleri tamamlamaya çalışıyoruz" dedi.

Suriyeli mülteciler, lunaparktaki eğlence programının ardından Esenyurt Şehir Stadyumu'nda Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile birlikte akşam yemeği yediler.

Suriyelilerin yaşama adapte olabilmeleri için Esenyurt Belediyesi birçok yardıma imza attı. Esenyurt Belediye binasında Suriyeliler için bir irtibat bürosu kuruldu. İrtibat bürosunda Suriyelilerin gıda, iş bulma, yemek, sağlık ve okul ile ilgili birçok ihtiyacına cevap veriliyor. Şu ana kadar yaklaşık bin aile irtibat bürosundan yardım aldı. Suriyeliler için belediye tarafından bir okul kuruldu. Suriyeli mülteciler belediyenin anlaşmalı olduğu eczaneler ve sağlık kuruluşlarından ise ücretsiz faydalanabiliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Esenyurt Belediyesi Ramazan Bayramı Necmi Kadıoğlu Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title