Haberler

BM İyi Niyet Elçisi Muazzez Ersoy: Savaş Kadınları Yıkıyor

Güncelleme:

BM İyi Niyet Elçisi Sanatçı Muazzez Ersoy, "Dünyanın neresinde olursa olsun ne yazık ki savaş, kadınları her zaman yoksulluk, şiddet, göç, tecavüze itmektedir." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Elçisi sanatçı Muazzez Ersoy, "Dünyanın neresinde olursa olsun ne yazık ki savaş, kadınları her zaman yoksulluk, şiddet, göç, tecavüze itmektedir" dedi.

Ersoy, Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde bir otelde düzenlediği, "Savaşın Mağdur Ettiği Kadınlar Paneli"ndeki konuşmasında, dünyadaki birçok ülkenin, Suriye'deki gelişmeleri istatistik bilgi olarak gördüğünü söyledi.

Suriye'de trajedi, travma ve dramın devam ettiğini vurgulayan Ersoy, savaşın, arka planda büyük üzüntüleri bıraktığını aktardı.Ersoy, savaşın etkilerinden en çok etkilenen kesim olan kadınları gündeme getirmek için düzenlenen bu organizasyonu önemsediğini dile getirdi.

Geçmişten bugüne yaşanan tüm savaşların gözü yaşlı kadınlar bıraktığını aktaran Ersoy, şöyle konuştu:

"Bu yaralar kadınlarımızda telafisi zor, hatta mümkün olmayan gelişmelere neden olmaktadır. Barış inşa edecek kadınlar, savaşın en ağır etkileneni olmuştur. Dünyanın neresinde olursa olsun ne yazık ki savaş, kadınları her zaman yoksulluk, şiddet, göç, tecavüze itmektedir. Günümüzde yanı başımızda devam eden Suriye iç savaşı bu anlattıklarımın en güncel örneğidir. Ülkelerindeki karışıklık nedeniyle Türkiye'ye kaçmak zorunda kalan 3 milyona yakın Suriye vatandaşının yarısı kadınlardan oluşmaktadır ve bunların büyük çoğunluğu 18-56 yaş aralığındaki yetişkin kadınlardır."

Panelde daha sonra BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Carol Batchelor, Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Üyesi Pedro Roque, eski Ürdün Başbakanının eşi Dina al Khasawneh, Hartum Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fulya Memişoğlu, gazeteci Nevzat Çiçek ve Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir birer konuşma yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Muazzez Ersoy Gaziantep Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title