Haberler

Savaşın Mağdur Ettiği Kadınlar Bu Panelde Konuşulacak

Güncelleme:

2011 yılında Suriye'de meydana gelen iç savaş neticesinde ülkemize çeşitli yollarla gelen ve sayıları her geçen gün artan sığınmacılara, "Açık Kapı Politikası" çerçevesinde Türkiye kapılarını sonuna kadar açmıştı. Sayıları 1 milyonu aşan sığınmacılar içerisinde en fazla mağduriyet yaşayanlar ise yine kadınlar olmuştu. Kadınların içinde bulunduğu bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bugüne kadar Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerince hassasiyetle çalışmalar yürütülmeye devam ediyor.

KADEM'in savaşın mağdur ettiği kadın sığınmacıların sorunlarına çözüm aramak üzere düzenleyeceği uluslararası panelin ilk gününde, "Geçici Korumamız Altındaki Suriyeliler, Güvenli Ortam Arayışı: Savaş Mağduru Kadınlar, Geçici Korumamız Altındaki Savaş Mağduru Kadınların Güçlendirilmesi" başlıkları altında oturumlar gerçekleştirilecek.

Panele, Türkiye'deki geçici koruma altında bulunan savaş mağduru sığınmacılara ilişkin çalışmalar yürüten yetkili kurumların temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları, alanında uzman akademisyenler ve uzman psikologların katılımı öngörülmekte.

İHH'nın Suriye'de savaşın çocuklar ve aileler üzerinde bıraktığı etkilerini ele alındığı "Ev" isimli kısa filmi gösteriminin ardından açılış konuşmaları yapılacak ve Tülay Gökçimen'in "Haykırış" isimli belgeselinin kısa gösterimi sunulacak. Oturumlar esnasında panelin yapıldığı alanda Sabiha Çimen'in "Kent Mültecileri" sergisi gezilebilecek.

Panel sonrası "KADEM Gaziantep Temsilciliği"nin tarafından açılışa özel akşam yemeği tertip edilecek. İkinci günü kapsayan 11 Kasım 2014 tarihinde ise, Gaziantep'in kültürel mirasını barındıran "Zeugma Müzesi" gezilecek, ardından mülteci kampı ziyareti yapılarak kamplarda verilen yaşam mücadelesi birebir temas kurularak gözlemlenecek ve bilhassa kadınların içinde bulunduğu şartlar ve iyileştirmeler konusunda alınacak insiyatiflerin belirlenmesine yönelik çalışmalarda bulunulacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title