Haberler

Savaşın Çocukları Konuştu

Genç Memur-Sen, İHH, Genç MÜSİAD ve MTTB’nin birlikte düzenledikleri Suriye’deki dramı konu alan, ‘Savaşın Çocukları’ belgeseli, izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Genç Memur-Sen, İHH, Genç MÜSİAD ve MTTB'nin birlikte düzenledikleri Suriye'deki dramı konu alan, 'Savaşın Çocukları' belgeseli, izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde ilk defa izleyiciyle buluşan Savaşın Çocukları Belgeselinde Suriye'de yaşanan savaşın ve Esat rejiminin kendi halkına yaptığı zulmü gözler önüne serildi. Yapımcılığını İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yönetmenliğini ise Tülay Gökçimen'in yaptığı Suriyeli masum çocukların dramını anlatan "Savaşın Çocukları Belgeseli" özel gösterimi Hafta sonu Necif Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Erzurumlularla buluştu. İzleyicilerin yoğun duygu dolu anlar yaşadığı program Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Savaşta ailesini, vücudunun bir veya bir kaç uzvunu kaybeden, doğup büyüdükleri toprakları yitiren çocukları ve onların psikolojilerini konu alan belgeselde; Suriye'nin İdlib kentindeki Atme Mülteci kampında, sınır illerinde ve büyük şehirlerde yaşayan mülteci çocuklarla yapılan çekimler duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Suriye'de dört yıldır devam eden iç savaş ve beraberinde getirdiği sorunlar en çok çocukları etkilediği vurgulanan belgeselde Esed Rejimi dört yılda 20 bine yakın çocuğu katlettiği, kiminin varil bombasıyla kiminin kimyasal silahla kimilerinin de açlık ve dondurucu soğuk sebebiyle hayata veda ettiği anlatılıyor.

Program Katılımcılara teşekkür konuşmasıyla sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necip Fazıl Kısakürek Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title