Haberler

Savaşın Çocukları Gençlik Kampında

Suruç Kaymakamlığının, Suruç AFAD konaklama merkezinde kalan Suriyeli çocuklara yönelik sürdürdüğü sosyal etkinlikler devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen gençlik kamplarında misafir edilmek üzere 45 Suriyeli çocuk gönderildi.

Bu yılın önemli misafirleri aileleri ile birlikte Kobani (Ayn ül Arap)'den kaçan Suriyeli çocuklar oldu. Suruç çadırkentinde 6 bine yakın öğrenci arasından seçilen 12-17 yaş aralığındaki 45 erkek öğrenci Gençlik Spor Bakanlığının himayesinde Eskişehir'de organize edilecek bir haftalık kampta doyasıya eğlenecek. Kamp heyecanını yaşayan Suriyeli çocuklar Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçinin talimatıyla Suruç Çadırkentten törenle uğurlandı. Merkez Yönetici Yardımcısı Mahmut Aksu ve aileleri tarafından gönderilen Suriyeli çocukların sevinçli ve heyecanlı oldukları dikkatlerden kaçmadı.

Suriyeli çocukların sevinçlerine ortak olan Merkez Yönetici Yardımcısı Mahmut Aksu, "Bugün burada çok önemli bir ana şahitlik yapıyoruz. Konuk çocuklarımız hayatlarında ilk defa bilmedikleri tatil heyecanını yaşayacaklar. Onlar hala üzerlerinden savaşın etkisini atamadılar. Hala bomba sesi kulaklarında çınlıyor. Biz onları bir nebze olsun bu stresli ortam ve savaş psikolojisinden uzak tutmak için bir haftalık tatile gönderiyoruz. Çocuklarımız burada beş yıldızlı otelde kendilerine ayrılan özel odalarda diledikleri gibi tatil yapacaklar" diye konuştu.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi de, kamplara gönderdikleri çocukların burada yeni dostluk ve arkadaşlık ortamı kuracaklarını söyledi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Aksu Eskişehir Kobani Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title