Haberler

Savaşın Çocukları'' Filminin Galası Söke Ye Damga Vurdu !

Güncelleme:

Galaya ev sahipliği yapan SÖKE TİCARET BORSASI'na Söke,Aydın,Kuşadası,İzmir den davetliler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

.

2015-2016 Ulus ve Uluslarlar arası Film festivalleri için hazırlanan, çekimlerinin Söke Kemalpaşa,Söke Karacahayıt ,Mardin ve Suriye sınırı Şenyurt köyünde alındığı, müziklerinin dünyaca ünlü Piyanist Besteci Anjelika Akbar tarafından yapıldıgı SAVAŞIN ÇOCUKLARI filminin galası 09.EKİM.2015 Cuma günü 16:00 da muhteşem bir gösterim ile Söke Ticaret Borsası Sinema Salonunda yapıldı.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran,Söke Belediyesi Meclis Üyeleri Yusuf Yaya,Kasım Üzüm,İş adamı Halim Irmak,Söke Belediyesi Kültür Müdüresi Neriman Arslan,Söke Ticaret Borsası Başkanı Salih Deniz Günal ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Toyran,Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay,SÖGİAD Başkanı Reşat Er,çok sayıda basın ve yayın sorumlusu,odalar,sivil toplum kuruluşları ve sanatseverlerin katılımıyla görkemli bir gala gerçekleşti.
Açılış konuşması sonrasında kürsüye çıkan filmin Yapımcısı Selami Taner, sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırladıkları filmde ,dünyanın her yerinde yaşanan savaş ve kaos ortamlarının tüm insanlık ve çocuklar üzerinde bıraktığı ekonomık,sosyolojik ve psikolojik olumsuzluklara dikkat çekmek için, vizörümüzden tüm insanlığın bu sorununa baktıklarını, filmin final sahnesi zaten tüm insanlık için dikkat çekici bir mesaj verici olduğunu ve oluşabilecek barış ortamına bu şekilde katkıda bulunmak projenin yapım amacı olduğunu belirttiler.
Galaya katılan herkese desteklerinden dolayı teşekkür eden Selami Taner,SÖKE FİLM PLATOSU projesi daha önceden başlattıkları , SAVAŞIN ÇOCUKLARI ve geçen ay söke'deçekilen HADİ YA sinema filmiyle çıkışa geçtikleri SÖKE de İlk kez Uzun Metraj Sinema Filmi Getirmenin Gururunu yaşadıgını ve önümüzdeki aylarda yine kendisinin Yapımcı olacagı Uzun Metraj Sinem Filmlerinin çalışmalarına başlanacağının müjdesini verdiler.
Daha sonra kürsüye gelen filmin Yönetmeni Barış Demirkaya yaptığı açıklamada, savaşlarda ailesini kaybeden küçük bir kız çocuğunun yetimhanedeki dramını ve savaşların özellikle dünya çocukları üzerinde bıraktığı sosyolojik ve psikolojik yıkımların önemli metaforlar ile işlendiği filmin 2015-2016 ulusal ve uluslar arası film festivallerine gönderileceğini,şu ana kadar Boston ve İzmir Altın kedi film festivallerine gönderildiğini sırayla Antalya Altın Portakal,Antakya Altın Defne,Venedik,Berlin ve Cannes film festivallerine de gideceği ve filmden başarı beklediklerini belirttiler.

Filmin başrol oyuncularından küçük oyuncu GökçenazYalmaç ve sinema filmi oyuncusu Sevgi Son Sualp'inçekimler esnasında anne-kız olarak vermiş olduğu duygular ,yine sektörün tanınmış oyuncularından Selami Taner'in savaş çocuğunu yetimhane tesliminde verilmiş olunan metaforlar,dizi sektörünün tecrübeli ismi Mustafa Evecan'ın filmin içeriği açısından göstermiş olduğu durağan film oyunculuğu karşısında filmin Yönetmeni Barış Demirkaya ve filmin yapımcısı Selami Taner memnuniyetlerini dile getirdiler.
Filmin Ana Cast ve Yardımcı Cast Oyuncularını Söke ve Bölgenin Tek Resmi Oyunculuk Ajansı MEANDROS CASTİNG yapmış
Sonrasında filmde oynayan tüm oyunculara,teknik ekibe ve filme destek veren kişi/kurum ve kuruluşlara Yapımcı Selami Taner tarafından teşekkür ve başarı belgesi verildiği galanın sonunda SÖGİAD Başkanı Reşat Er tarafından filmin yapımcısı Selami Taner'e ve filmin yönetmeni Barış Demirkaya'ya başarı ve teşekkür plaketleri takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kuşadası Aydın İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title