Haberler

Savaşın Çocukları" Belgeseli

Savaş mağduru Suriyeli çocukların yaşadığı acıyı konu edinen "Savaşın Çocukları" adlı belgeselin gösterimi Karabük'te gerçekleştirildi.

Savaş mağduru Suriyeli çocukların yaşadığı acıyı konu edinen "Savaşın Çocukları" adlı belgeselin gösterimi Karabük'te gerçekleştirildi.

Safranbolu Belediyesinin organizasyonuyla Karabük Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen belgeselin gösterimi öncesi konuşan Yönetmen Tülay Gökçimen, belgesel filmin savaşta ailesini, vücudunun bir uzvunu veya doğup büyüdükleri toprakları yitiren çocukları ve onların psikolojilerini konu aldığını söyledi.

Dünya üzerinde pek çok yerde Müslüman çocukların katledildiğini ifade eden Gökçimen, "Yönetmeni ve kameramanı kendim olmama rağmen her izlediğimde derinden etkilenmeye devam ediyorum. İzlediğiniz gibi henüz süt dişleri dökülmemiş çocukların elleri ayakları yok. Allah onlara yardım etsin. Artık duyarlı olma zamanı geldi, izleyici kalmama zamanı geldi diye düşünüyor, belgeselime yer verdiğiniz için başta Belediye Başkanımız Necdet Aksoy olmak üzere hepinize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Safranbolu Belediye Başkan Necdet Aksoy ise belgesel film için Gökçimen'e teşekkür etti.

Zor bir konuşma olduğunu, herkesin kendisiyle aynı duyguları paylaştığını vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu:

"Keşke burada bulunan çocuklarımız bunları görmeseydi ama ne yazık ki bunları birileri yaptı. Birileri çıkıp 'Suriye' diye bas bas bağırınca 'bizim oralarda ne işimiz var' diyenler, gelip bunu görsünler. Filmi izlerken çok duygulandım. Keşke o koltuk çok derin olsa da oradan hiç çıkamasam diye düşündüm. Çünkü bu çocukların Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de katledilişini birilerinin görmesi lazım. Ben belediye başkanıyım, Safranbolu'daki insanların huzurundan sorumluyum ama bunları görünce sadece Safranbolu için bir şeyler yapmanın yetmediğini görüyoruz."

Konuşmaların ardından Aksoy, Yönetmen Gökçimen'e plaket verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Necdet Aksoy Safranbolu Gökçimen Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title