Haberler

Savaşarak Barış Getirdikleri Toprakları Gezdiler

Bursa'nın Gemlik ilçesinde yaşayan Kıbrıs gazileri, belediye ve kaymakamlığın organizasyonuyla yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni gezdi.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde yaşayan Kıbrıs gazileri, belediye ve kaymakamlığın organizasyonuyla yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni gezdi.

Yavru vatan gezisine savaşarak Kıbrıs'a barışı getiren gazilerin yanı sıra Gemlik Kaymakamı Cahit Işık ve Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ile Başkan Yardımcısı Mehmet Çelik de katıldı. Bursa Muharip Gaziler Derneği Teşkilatlanma Başkanı Çetin Dizdaroğlu, Muharip Gaziler Derneği Gemlik Temsilcisi Kadir Tan'ın da yer aldığı gezide, Gazi Magosa, başkent Lefkoşa, Girne ve Güzelyurt şehirleri ile çok sayıda belde ve köy gezildi. Askeri birliklerin de ziyaret edildiği gezide gaziler, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Meclis Başkanı Sibel Siber tarafından ağırlandı.

Çetin Dizdaroğlu, 24 Şubat 1974 yılında Kıbrıs'a gelirken Türk bayrağını fanilasının içinde saklamak zorunda olduğunu, artık bayrağımızı serbestçe getirip hediye etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Tümgeneral İsmail Serdar Savaş ise, 498 Türk askerinin şehit olduğu Barış Harekatında Türk ordusunun Kıbrıs'a kazandırdıklarını unutmadıklarını belirterek, Gemlikli gazileri ağırlamaktan onur duyduklarını ifade etti.

Şehitlik müzesini de gezen Gemlik kafilesi, 71 Mehmetçiğin kabrinin bulunduğu Karaoğlanoğlu Şehitliği ve 327 Mehmetçiğin bulunduğu Boğaz Şehitliği'ni ziyaret etti.

Gemlik heyetini Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'da Cumhurbaşkanlığı köşkünde ağırladı. Lefkoşa turunun ilk ayağında Gemlik heyeti ve gazilerle yakından ilgilenen Eroğlu, Kıbrıs'ta barışın ancak KKTC'nin varlığının da tanınmasıyla kalıcı olabileceğine dikkat çekerek, Rum tarafının dayatmalarına itibar etmeyeceklerini söyledi. Kıbrıslı Türklerin hakkını sonuna kadar savunacaklarını vurgulayan Eroğlu, Türkiye'nin ve Türk ordusunun desteğinin her zaman kendilerine güç verdiğini bildirdi.

Karşılıklı hediyelerin ve toplu fotoğraf çekiminin ardından Lefkoşa'daki Meclis binasına giden kafile, burada da Meclis Başkanı Sibel Siber tarafından karşılandı. Siber, kahraman Türk ordusuna ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne her zaman minnettar olduklarını ifade ederek, "Bizler etle tırnak gibiyiz" dedi.

Siber, KKTC'nin de Türkiye sayesinde devlet olduğunu sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

title