Haberler

Savaşan Şahinler Milli 'Kit' ile Hedefe Tam Kilitleniyor

Güncelleme:

F-16'lar, Fırat Kalkanı Harekatı ve bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda kullanılan yerli donanımlar yardımıyla hedefi tam isabetle vuruyor.

Yerli üretim Lazer Güdüm Kiti (LGK), kanat altından bırakılan klasik bombaları nokta vuruşu yapan akıllı mühimmatlara dönüştürerek atışlarda yüzde 100 başarı sağlıyor.

HEDEF İSABET PERFORMANSLARINI ARTIRDI

Terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf etmek amacıyla Suriye'nin kuzeyine düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı'na noktasal hava harekatlarıyla katılan Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı savaş uçakları, Türk mühendisler tarafından tasarlanan "kit"le hedef isabet performanslarını artırdı.

KLASİK BOMBALARI AKILLI MÜHİMMATLARA DÖNÜŞTÜRÜYOR

Yerli imkanlarla üretilen LGK, bölücü terör örgütüne yönelik hava harekatlarına katılan F-16'ların kanat altlarından bırakılan klasik bombaları nokta atışı yapan akıllı mühimmatlara dönüştürüyor.

LGK, ASELSAN tarafından hazırlanan proje kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığının belirlediği milli güdümlü mühimmat ihtiyacını kısa sürede ve düşük maliyetle karşıladı. Proje, akıllı mühimmat alanında dışa bağımlılıktan kurtulmak bakımından da önem taşıyor.

ATIŞLARDA YÜZDE 100 BAŞARI SAĞLIYOR

Dedektör, kart tasarımı ve algoritması ASELSAN'ın öz kaynaklarıyla geliştirilen sistemin elektrikli motoru ve ısıl pili ise TÜBİTAK SAGE tarafından tasarlandı. Yarı-aktif lazer arayıcı başlık, güdüm bölümü, ısıl pil, kanat tahrik sistemi ve arka kuyruk bütününden oluşan kit, atışlarda yüzde 100 başarı sağlıyor. F-16 uçağında başarıyla kullanılan LGK, düşük maliyet ve hızlı teslim avantajıyla Ortadoğu, Asya ve kuzey Afrika ülkeleri tarafından da yakından takip ediliyor.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI IŞIK'TAN İNCELEME

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, geçen hafta ASELSAN Gölbaşı Radar ve Elektronik Harp Teknoloji Merkezi'nde kurulan "Dinamik RF ve Anten Test Laboratuvarı"nın açılış töreninin ardından LGK'yı da incelemişti. Bakan Işık, Türk mühendislerce üretilen kitten özellikle terörle mücadele ve Suriye'nin kuzeyinde devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında etkin şekilde faydalanıldığını vurgulamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Fikri Işık Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title