Haberler

Savaş Muhabirleri Zorlu Koşullara Hazır

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Katılımcıların eğitim süresince yaşadıklarına yer verilen tanıtım filmi gösterimi Haber Akademisi Koordinatör yardımcıları Hayri Çetinkuş'un konuşması Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Cihangir İşbilir'in konuşması AA Fotoğraf Haberleri Editörü Fırat Yurdakul'un konuşması Katılanlar adına AA Paris muhabiri Hajer M'Tiri'nin konuşması Sertifikaların verilmesi Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisinin 6. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi'ni tamamlayan 25 öğrenci, sertifikalarını aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Katılımcıların eğitim süresince yaşadıklarına yer verilen tanıtım filmi gösterimi

Haber Akademisi Koordinatör yardımcıları Hayri Çetinkuş'un konuşması

Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Cihangir İşbilir'in konuşması

AA Fotoğraf Haberleri Editörü Fırat Yurdakul'un konuşması

Katılanlar adına AA Paris muhabiri Hajer M'Tiri'nin konuşması

Sertifikaların verilmesi Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisinin 6. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi'ni tamamlayan 25 öğrenci, sertifikalarını aldı.

AA'nın 100. yıl vizyonu çerçevesinde kurulan Haber Akademisinde, nitelikli gazeteci yetiştirmek amacıyla düzenlenen 6. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi mezunları için sertifika töreni düzenlendi.

AA Konferans Salonu'ndaki törene, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Bayram Ali Soner, Haber Akademisi Koordinatör yardımcıları Hayri Çetinkuş ve Cihangir İşbilir, Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk, Fotoğraf Haberleri Editörü Fırat Yurdakul ve davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Çetinkuş, Türkiye'nin iki köklü kuruluşu Anadolu Ajansı ve Polis Akademisi iş birliğiyle düzenlenen savaş muhabirliği eğitiminin öncelikli hedefinin, hayatta kalmayı öğretmek olduğunu söyledi.

"Bu bir insani haktır"

Eğitimin 12 gün ve toplam 110 saat sürdüğünü bildiren Çetinkuş, katılımcıların, suda hayatta kalmadan ileri sürüş tekniklerine, terör ve terörizmden mayın ve bubi tuzaklarına, toplumsal olaylardan yakın savunmaya kadar 26 ayrı konuda eğitim aldığını belirtti.

Eğitimin zengin içeriğe sahip olduğunu kaydeden Çetinkuş, AA'nın ilke olarak, bu eğitimi almayan muhabirlerini sıcak bölgelere göndermediğine işaret etti.

Diğer yayın kuruluşlarında çalışan habercilere de çağrıda bulunan Çetinkuş, "Bu bir insani haktır. Gazetecilerin sıcak bölgelerde hayatta kalması ve hayatta kalıp haber üretmesi ancak bu hakkın kendilerine teslim edilmesiyle mümkündür." diye konuştu.

"Savaş Muhabirliği Eğitimi marka olma yolunda ilerliyor"

Daha sonra, katılımcıların eğitim süresince yaşadıklarına yer verilen tanıtım filmi gösterimi yapıldı.

Gösterimin ardından konuşan Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Cihangir İşbilir, Haber Akademisinin kalitesinin günden güne arttığını söyledi.

Eğitimlerin hem Türkçe hem de İngilizce devam edeceğini bildiren İşbilir, "AA ile birlikte Haber Akademisi de özellikle Savaş Muhabirliği Eğitimi de marka olma yolunda ilerliyor." dedi.

"Artık çatışmalar sadece silahlarla yapılmıyor. Çatışmaları yönetmek için algıyı da yönetmek gerekiyor." ifadesini kullanan İşbilir, şöyle konuştu:

"Maalesef geçtiğimiz yıl çatışma bölgelerinde 100'ün üzerinde gazeteci kaybettik. Öncelikli olarak hedefimiz muhabirimizin hayatını korumak. Hayatını korurken de doğru haberi, doğru fotoğrafı bölgeden yansıtmak.

Türkiye'nin son dönemdeki gerek dış politikada, gerekse ekonomide, siyasette istikrar ve kalkınma yakaladığı bu dönemlerde, Anadolu Ajansı da kabuk çatlatıyor. Kabuk çatlatmakla beraber nitelikli eleman ihtiyacı her geçen gün daha da artıyor. Bu eğitimlerin savaştan çok barışa hizmet edeceğini düşünüyorum."

AA Fotoğraf Haberleri Editörü Fırat Yurdakul da yaklaşık 20 yıldır gazetecilik yaptığını ve savaş ortamında bulunduğunu anlattı.

Eğitim görüntülerini izleyince geçmişte ne kadar bilinçsiz gazetecilik yapıldığını bir kez daha gördüğünü dile getiren Yurdakul, kameraman ve foto muhabirlerinin en sıcak noktalarda bulunması gerektiğini, bu açıdan eğitimin çok önemli yararlarının görülebileceğini kaydetti.

Eğitime katılanlar adına konuşan AA Paris muhabiri Hajer M'Tiri ise eğitim sayesinde birçok şey öğrendiğini belirterek, eğitimcilere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Kendisi ve bütün ekip arkadaşları için çok önemli bir eğitim sürecinden geçtiklerini vurgulayan M'Tiri, "Eğitim boyunca takım arkadaşlarımla zorlukların üstesinden geldik. Hem teorik hem de pratik eğitim aldık. Nasıl hayatta kalırız, bunu öğrendik." dedi.

Konuşmaların ardından, dereceye girenlere sertifikaları verildi. Eğitimi Özkan Bilgin birinci, Hajer M'Tiri ikinci bitirirken, Cem Genco ve Emin Sansar üçüncülüğü paylaştı.

Ayrıca ilk kez katılımcıların tümü başarı sertifikası almaya hak kazandı. Böylece AA personeli 22 kişiyle eğitime dışarıdan katılan 3 kişi "Savaş Muhabirliği Eğitimi"ni başarıyla tamamladı.

Törenin ardından, hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Cihangir Türkiye Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title