Haberler

Savaş Mağduru Suriyeliler Türkçe Öğreniyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Bingöl’de yeni bir yaşama başlayan Suriyeliler, Türkçe dil kursunu tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Bingöl'de yeni bir yaşama başlayan Suriyeliler, Türkçe dil kursunu tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü birliğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu'nda açılan Türkçe dil kursunda eğitimini tamamlayan yabancı uyruklu vatandaşlar için sertifika töreni düzenledi.

Programda konuşan Bingöl Göç İdaresi Müdürü Murat Atilla, Bingöl'de kayıtlı 732 Suriyeli vatandaşın olduğunu belirterek, "Yine 68 vatandaş da ön kayıt yaptırmış fakat henüz geçici koruma altına alınmamış Suriyeli bulunmakta. Bunun dışında 300 civarında Kuzey Iraklı da üniversitemizde yüksek lisans ve doktora yapmaktadır" dedi.

"Türk insanını çok seviyoruz"

Programda konuşan Kuzey Iraklı Bijar Muhammed ise, "Bizler buraya gelmeden önce Türkiye hakkında iyi şeyler duymuyorduk. Kürtlere karşı ırkçı davranıyorlar ve sevmiyorlar diye duyduk. Buraya geldiğimizde bizlere anlatılanların hiçbir ilgisinin olmadığını gördük. Türk insanı her zaman yardımsever ve merhametlidir. Bunu bizlere gösterdikleri için Bingöl halkına tüm kalbimizle teşekkür ederiz. Bizler burada çok rahat ve memnunuz. Allah Bingöl halkından razı olsun. Bizlere değer verdikleri için Elhamdülillah. Bizlerde Bingöl halkını ve Türk insanını çok seviyoruz" dedi.

"Halep'te büyük bir acı yaşanıyor"

Halep'te çok büyük sıkıntı yaşandığını belirten Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ise, "Suriyeli kardeşlerimiz çok daha iyi takip ediyorlardır muhtemelen. Halep'te maalesef büyük bir dram, büyük bir acı yaşanıyor Allah onlara yardımcı olsun. Türkiye'de elinden gelen çabayı, gayreti gösteriyor. Halep'teki mazlum ve mağdur insanların acılarının, sıkıntılarının biran önce bitmesi için Türkiye ülke olarak elinden gelen tüm gayreti gösteriyor. Bölgemiz maalesef bir altüst oluş yaşıyor. Maalesef dünyanın bütün emperyalist, bütün zalim güçleri şuanda Ortadoğu'da ve bizim Müslüman kardeşlerimizin hayatını zehir zindan etmek için uğraşıyor. Tüm bu sıkıntılar geçecek İnşallah, Müslümanlar olarak bu sıkıntıları aşacağız. Bu badireler atlatıldıktan sonra bizim kardeşliğimizin hem devamlı olması, hem de dayanıklı ve daha uzun süreli olması için birbirimizin dilini biliyor olmamız lazım" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından açılan kurslarda eğitimini başarıyla tamamlayan 20 kursiyere sertifikaları verilerek, nakdi yardım yapıldı. (YA-MP-Y) - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İçişleri Bakanlığı Atilla Bingöl Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title