Haberler

Savaş Mağduru Çocukların Öğrenme Azmi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sınıftan çocukların detayları- Öğrenci ile röpörtaj Savaş mağduru çocukların öğrenme azmi- Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen Suriyeli ailelerin çocuklarının eğitim sevdası devam ediyor- Reyhanlı'da hayırseverler ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile açılan 17 okulda, 470 Suriyeli gönüllü öğretmen ile 9 bin 600 Suriyeli öğrenci bulunuyor Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyeli ailelerin çocukları, yarım kalan eğitimlerine zor şartlar altında devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sınıftan çocukların detayları- Öğrenci ile röpörtaj Savaş mağduru çocukların öğrenme azmi- Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen Suriyeli ailelerin çocuklarının eğitim sevdası devam ediyor- Reyhanlı'da hayırseverler ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile açılan 17 okulda, 470 Suriyeli gönüllü öğretmen ile 9 bin 600 Suriyeli öğrenci bulunuyor Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyeli ailelerin çocukları, yarım kalan eğitimlerine zor şartlar altında devam ediyor. Suriye'deki iç savaş nedeniyle canlarını kurtarma adına yaşadıkları toprakları terk ederek, Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin çocukları, hayırseverler tarafından açılan okullarda eğitimlerini sürdürüyor. Yaklaşık 70 bin sığınmacının yaşadığı Reyhanlı'da çocukların ihtiyaçlarının başında yarım kalan eğitimlerini tamamlamak geliyor. Reyhanlı ilçesinde eğitim gören Suriyeli Muhammed Safaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir sene önce Halep'ten Reyhanlı ilçesine geldiğini söyledi.Zor şartlar altında da olsa eğitim aldıkları için mutlu olduklarını ifade eden Safaya, 6. sınıfta okuduğunu, okulunu ve öğretmenlerini çok sevdiğini dile getirdi.Reyhanlı'da hayırseverler ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile açılan, öğrenci ve öğretmenlerinin tamamı Suriyelilerden oluşan 17 okulda, 470 gönüllü öğretmen ile 9 bin 600 öğrenci bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Reyhanlı Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title