Haberler

Savaş Ay, Kızına Miras Bırakmayı Unuttu Mu?

Güncelleme:

13 yıl önce düzenlediği vasiyetname ile tüm mirasını oğlu Ulaş Ay'a bırakan Savaş Ay'ın bu kararına, kızı Sanem Dolun Ay itiraz edecek.

59 yaşında kansere yenik düşen gazeteci Savaş Ay'ın 13 yıl önce noter huzurunda hazırlattığı vasiyetnamesinde tüm mal varlığını oğlu Ulaş Can Ay'a bırakması üzerine, ikinci eşi Türkan Demir'den olan kızı Sanem Dolun Ay, avukatları aracılığıyla dava açmaya hazırlanıyor.

"13 YIL KIZIYLA İLİŞKİSİ YOKTU"

16 yaşındaki Sanem Dolun Ay'ın avukatlığını üstlenen Kadıoğlu Hukuk Bürosu, "Miras konusunun 13 yıl önce hazırlanan vasiyetnameye göre belirlenmemesi gerekir. Çünkü, Savaş Ay'ın 13 yıl kızıyla ilişkisi yoktu. Ancak daha sonra kızıyla sürekli ilgileniyordu. Sosyal medyada sürekli kızından bahsederek, onunla geçirdiği güzel zamanların fotoğraflarını paylaşıyordu. Yazılarında kızından bahsediyordu.

"VASİYETİ UNUTTUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Savaş Ay'ın 13 yıl önce hazırlattığı vasiyetnameyi unuttuğunu düşünüyoruz. Klasik Savaş Ay, unutkanlığı. Bu nedenle itiraz ederek, dava açacağız" açıklamasını yaptı.

Vasiyetnamenin açıldığı İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi, vasiyetnameye karşı bir diyeceklerinin olup olmadığının sorulması için taraflara önümüzdeki ayın sonuna duruşma tarihi verdi.

"KIZININ ANNESİNE OLAN KIZGINLIĞI YÜZÜNDEN VASİYETİNİ DEĞİŞTİRMEDİ"

Hürriyet'ten Cengiz Semercioğlu ise bugünkü köşesinde, Savaş Ay'ın 13 yıl önce yazdığı vasiyetini ömrünün son günlerinde hasta yatağında da değiştirmemesinin en önemli nedeni kızının annesine olan kızgınlığının olduğunu yazdı.

Semercioğlu'nun yazısına göre, daha hastanede tedavisi sürerken Savaş Ay'ın mirasının takipçisi olmuş kızının annesi. Mirastan pay almak için hukuki mücadelelere başlamış. Savaş Ay'ın yaşadığı evine hukuki yollardan tedbir koydurduğu en yakınları tarafından biliniyor.

"SAVAŞ AY HASTANEDE YATARKEN EVİ MÜHÜRLENMİŞ"

Bu yüzden hastanede yatarken Savaş Ay'ın evi mühürlenmiş, yakınları bile eve
girememiş.

"SON YILLARINDA KIZIYLA YAKINLAŞMASI DA KARARINI DEĞİŞTİRMEDİ"

Oysa son yıllarda 16 yaşındaki kızı Sanem'le daha fazla yakınlaştığı...
Birlikte tatiller yaptığı, kızının okul parasını ödemek gibi sorumlulukları yerine getirdiği biliniyordu Savaş Ay'ın.

Ancak evine tedbir konulmasından sonra son dönemde yine araları açılmış eski eşiyle araları. Bu yüzden de Beşiktaş, Fatih ve Bodrum'daki 5 daireyi, yapım şirketindeki yüzde 51 hisseyi, 1 cip, 2 deniz motorunu ve bankadaki hesaplarını oğlu Ulaş Can Ay'a bırakmış.

"DAVA AÇARAK YARI PAY ALABİLİR"

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan İşgüzar konuya ilişkin Habertürk'e şu değerlendirmeyi yaptı:

"Medeni Kanunu'na göre çocuklar 'saklı pay' mirasçılardır. Eğer miras bırakan yaptığı vasiyetnamede çocuklarından birinin 'saklı payını' ihlal edere o çocuk için 'tenkis davası' açma hakkı doğar. Saklı payı ihlal edilen çocuk 'tenkis davası' ile kendi payını ister. Somut olaya baktığımızda normalde vasiyetname yapılmamış olsaydı, iki çocuk olduğu için bu pay yarı yarıya olacaktı.

Ancak vasiyetname yapıldığı için 'saklı payı' ihlal edilen çocuk 'tenkis davasıyla' mirasın 4'te 1'ini alma hakkına sahip. Tabi vasiyetnamede usulü eksikler varsa vasiyet iptal davası da açılabilir, vasiyet iptal edilirse kız çocuğu mirastan yarı pay alabilir."

Kaynak: Haberler.Com / Magazin

Magazin Haberler

500

Yorumlar (10)

hun türküderindeniz2233@hotmail.com:

bizene la bırakmadıysa.elalemin parasından bizene.ne önemli haber.

27
4
yanıtYanıtla
b-blkf@lasjkg.la:

Kabir Sualleri nelerdir? Rabbin kim?[Rabbim Allah], Peygamberin kim?[Hz. Muhammed (s.a.v.)], Dinin nedir?[Dinim İslam], Kitabın nedir?[Kitabım Kur’an], Kıblen neresidir?[Kıblem Kabe] Bu sorular ister kabre konulsun, ister konulmasın bütün ölen insanlara sorulacaktır.

16
5
yanıtYanıtla
yapmayınnn@nnn4r.li:

Allahü teala, içki içene, içirene, alıp satana, yapana, saklayana, taşıyana, kendisine götürülene ve parasını yiyene lanet etti. [İbni Mace]

12
6
yanıtYanıtla
85asd@etr.ru:

'Kim İslam'dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır.' (Al-i İmran Suresi, 85)

12
6
yanıtYanıtla
66h@thk.ed:

Bu nur, gökte Ahmed, yerde Muhammed denilen, zürriyetinden bir peygamberin nurudur. O olmasaydı, seni de, yer ve gökleri de yaratmazdım.) [Mevahib-i ledünniyye]

6
7
yanıtYanıtla
ilksen başaranilksenbasaran@yahoo.com:

T.C Yasaları toplama olduğu için hiç bir garantörlüğü yoktur... Ve her zaman bir yasal boşluk vardır ;) Öyle olmasa sokaklar dolandırcı kaynamazdı :)

13
0
yanıtYanıtla
brunette angelbrunetteamgel3@gmail.com:

desenize adalet diye bir şey kalmamış sawaş abimirasını devir diilde satsaydı nasıl alıcaktı bu paydan hanfendi alırsa desenize adalet çöküşte yazıklar olsun adam mirası devretti miras bölünürse vay adaletin haline kaoosss reis

7
4
yanıtYanıtla
AKDENİZzumrudu_anka@hotmail.com:

Bir anne babanın evladına en güzel miras İSLAM terbiyesi ile yetiştirmesidir.Gerisi dünya malıdır dünyada kalacaktır.

8
2
yanıtYanıtla
ISMET KADIOGLUismet.kadioglu@web.de:

Türkiyedeki kanuni düzenleme bence cok dogrudur...Ama Anne ve Baba daha hayattayken cocuklarin dogumundan itibaren Mülkü esit sekilde devretmeleri gerekirdi....Yoksa baska ülkelerde oldugu gibi,Aileler,Cocuklar hayatlari boyunca Maliye icin calismis olurlar....

2
3
yanıtYanıtla
OmerOswald@hotmail.co.uk:

Savas ay gibi bi adam birakmistir sanmam valla

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title