Haberler

Savaş: "Fiyatlar Sürekli Değişiyor, Vatandaş Bize Güvenmiyor"

Ordu Eczacı Odası Ünye Tensilcisi Nuray Savaş, ilaç fiyatlarında sürekli değişim yaşanmasından dolayı vatandaşın kendilerine güvenmediğini belirtti.

Ordu Eczacı Odası Ünye Tensilcisi Nuray Savaş, ilaç fiyatlarında sürekli değişim yaşanmasından dolayı vatandaşın kendilerine güvenmediğini belirtti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Nuray Savaş, "İnsanların bize güveni kalmadı. İki günde bir fiyatlarda oynama oluyor. Bu ay fiyat farkı çıkıyor. Vatandaş benim sürekli müşterim ise beni tanıyıp güveniyor fakat ilk defa eczaneme geldiyse ve fiyat çıktıysa 'ben ne zamandır bu ilacı kullanıyorum ve fiyat farkı ödemiyorum' deyip güvensizleşiyor. Bir ilaçta her ay fiyat farkı çıkarken başka bir ilaçta 3 aydır fiyat farkı çıkmıyor. Bunları biz de bilemiyoruz. O kadar karmaşıklığın ve değişimin arasında insanların bize gerçekten güveni kalmadı. Bu durumdan çok rahatsızım" dedi.

"BİZ DE SONRADAN ÖĞRENİYORUZ"

Fiyatlarda yaşanan değişimleri kendilerinin de sonradan öğrendiğini belirten Savaş, "Önceden bize listeler geliyordu, fiyatlar belirleniyordu ve biz ilaçların üstüne etiket basıyorduk. Şimdi etiket yok, direk bilgisayarda fiyatlar güncelleniyor. Biz bilgisayara barkodunu okuttuğumuz da fiyatı görüyoruz. Ben ilaca fiyat etiketi yapıştırmadığım için ilaç fiyatını bilmiyorum, satmadan da ilacın fiyatındaki değişikliğini öğrenemiyorum. Ne zaman atarsam o zaman değişiklik hakkında bir bilgim oluyor. Eskiden bütün firmalara birlikte zam geliyordu. Şimdi öyle değil, 3 ilaca fiyat geliyor belli bir zaman sonra başka ilaçlara geliyor. Standart bir durum yok. Ara ara değişim oluyor. Bu da bize olan güveni yok ediyor" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ünye Ordu Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

bazı eczanelerde hiç küsür yok:

bazı eczanelerde hiç küsüratlı hesap yok hep yukarı yuvarlayıp vatandaşı resmen soyuyolar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title