Haberler

Saü Personeli Değerlendirme İçin Bir Araya Geldi

Sakarya Üniversitesi akademik personeli, üniversite eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerini değerlendirme amacı ile bir araya geldi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Bölüm Başkanları, Koordinatörler ve Meslek Yüksekokulu Müdürlerinin katılımı ile 'Değerlendirme Toplantısı' gerçekleştirildi. Toplantıda, SAÜ Lisans Programlarında sürdürülmekte olan eğitim-öğretim programları güncellenme çalışmaları, araştırma-geliştirme faaliyetleri ile kalite ve akreditasyon uygulamaları konuları değerlendirildi. Toplantıda yükseköğretimde misyon-program çıktıları, eğitim planlama, Ar-Ge faaliyetleri, akreditasyon-kalite uygulamaları ve sürekliliğin sağlanması, program güncelleme çalışmaları, eğitim programlarında ölçme ve değerlendirme, lisansüstü programlarında hedefler, SABİS, üniversite-sanayi işbirliği çalışmaları ile merkezi laboratuvar konuları ayrıntılı olarak ele alındı.

"SAÜ pek çok ödüle sahip oldu"

Kalite süreçlerine ilişkin geliştirdikleri modelin son yıllarda üniversiteye sürekli olarak başarı sağladığını belirten Rektör Prof. Dr. Elmas, kalite alanında Sakarya Üniversitesi'nin pek çok ödüle sahip olduğunu belirtti. Çalışmalarıyla Türkiye'deki kamu kuruluşları ve üniversitelere model olduklarını ifade eden Prof. Dr. Elmas, kalite konusunu tüm kurumlara yayılmasını arzu ettiğini belirtti. Rektör Elmas, Sakarya Üniversitesi'nde kalite konusunun benimsendiğini ve bu konuda öğrencilerinde aktif rol oynadığı belirtti. Eğitim, öğretim, araştırma ve yönetim alanlarındaki mevcut durum ve geleceğe yönelik hedefler değerlendirildiği toplantıda, Sakarya Üniversitesi'nin tüm çalışmaları ayrıntılı olarak masaya yatırıldı.

"Bilişim alt yapısı ve araçları sürekli yenileniyor"

Sakarya Üniversitesi'nin bilişim yönetimi, bilişim alt yapısı ve araçlarının sürekli yenilendiğinin altını çizen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, SABİS'in uygulamaya geçecek yeni modülleri tanıttı. Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Sakarya Üniversitesi'nin sosyal medya kullanımı konusunda bilgiler vererek, fakültelerin ve meslek yüksek okullarının sosyal medya hesapların nasıl kullanması gerektiği konusunda bir sunum yaptı. Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Arkan, Kütüphane ve Dokümantasyon, Çevre Atık Çalışmaları, Yabancı Öğretim Üyesi, Sosyal Projeler hakkında bilgiler verdi. Kütüphane hedefleri arasında Kayıtların uluslararası görünürlüğünü sağlamak, Kullanıcı sayısını arttıracak faaliyetleri yönetme, Kurumsal iletişim ve tanıtım çalışmaları, Koleksiyon geliştirme, Kütüphane binalarının revizyonu gibi konuların olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Arkan, fakültelere göre kitap sayıları konusunda bilgiler verdi. Prof. Dr. Toplan, Sakarya Üniversitesi'nin sağlamış olduğu Sanayi İşbirliği Projesi, Dış Kaynaklı Desteklere Teşvik Projesi, Acil İhtiyaç Destek Projesi, Tez Projeleri ve Bilimsel Etkinliklere Katılım Projeleri hakkında destek ve teşvikler hakkında bilgiler verdi. Sakarya Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (SAÜDEK) Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci, "YÖK Kurumsal Dış Değerlendirme Süreci, EUA IEP Geri Bildirimi ve Kalite Yönetim Bilgi Sistemi konuları üzerine bir sunum yaptı. YÖK Kurumsal Dış Değerlendirme konusunda katılımcılara bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Kahveci, YÖK Kurumsal Dış Değerlendirme ana başlıklarını Kalite güvence sistemi, Eğitim ve öğretim, Araştırma ve geliştirme, Yönetim sistemi şeklinde sıraladı. Yrd. Doç. Dr. Kahveci, EUA IEP Geri Bildirim Raporunda, Sakarya Üniversitesi'nin ne yapmaya çalıştığı konusunda ve çalışan, öğrenci çabalarının sonuçları hakkında yüksek seviyede bilgiye sahip ve kendini oldukça iyi şekilde tanıyan bir kurum olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Sakarya Üniversitesi her yıl farklı bir değerlendirmeden geçtiğini belirten Rektör Elmas, YÖK ve EUA'nın bu yıl da değerlendirme yapacağı belirtti. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Üniversitesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title