Haberler

Saü İşbirliği Ağını Genişletmeye Devam Ediyor

Sakarya Üniversitesi ile Başak Traktör Tarım Ziraat ve İş Makinaları Sanayi Ticaret A.Ş. arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Sakarya Üniversitesi ile Başak Traktör Tarım Ziraat ve İş Makinaları Sanayi Ticaret A.Ş. arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları ile Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin işletmelerde yapacakları bir yarıyıllık 'İşyeri Uygulaması' ve Üniversite - Sanayi işbirliğinin arttırılması amacıyla çeşitli bilimsel ve teknolojik faaliyetleri birlikte gerçekleştirme konularında Sakarya Üniversitesi ile Başak Traktör Tarım Ziraat ve İş Makinaları Sanayi Ticaret A.Ş arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile Başak Traktör Tarım Ziraat ve İş Makinaları Sanayi Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Ertan Paşa arasında imzalanan işbirliği protokolü Sakarya Üniversitesi öğrencileri; UMDE, 7+1, 3+1 uygulamaları ve yaz dönemi stajları için Başak Traktör fabrikalarında istihdam edilerek pratik eğitim almaları ve Üniversite - Sanayi işbirliğinin arttırılması amacıyla çeşitli bilimsel ve teknolojik faaliyetleri birlikte gerçekleştirme konularını kapsıyor.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza töreninde, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, Sanko İş ve Tarım Makinaları Grubu İnsan Kaynakları Direktörü Ali Tekin Koçak, Başak Traktör İmalat Müdürü Kayhan Çallıca, Doç. Dr. Yılmaz Uyaroğlu, Doç. Dr. Hakan Serhat Soyhan, Yrd. Doç. Dr. Gültekin Çağıl ve Yrd. Doç. Dr. İhsan Hakan Selvi'de hazır bulundu. Sakarya Üniversitesi'nin yol haritasına uygun her türlü işbirliğine açık olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "Belirlemiş olduğumuz misyon ve vizyon gereği üniversitemizi daha ileri noktalara götürmek adına yeniliğe ve işbirliklerine her zaman kapımız açık. Bu tür projeler ile üniversite-sanayi işbirliği konusunda büyük ilerleme kaydettik. Bu projelerimiz diğer üniversitelere örnek olmaya devam ediyor. Öğrencilerimizin çalışma hayatına adaptasyonunu kolaylaştırmak amacıyla geliştirdiğimiz proje başarılı bir şekilde devam ediyor. Projeden, iş hayatına bir adım önde başlayan öğrencilerimiz de işverenler de çok memnun" diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi'nin akredite ve kalite çalışmalarına ağırlık verdiğini dile getiren Rektör Elmas, "Sakarya Üniversitesi olarak tüm bölümlerimizin akredite olması için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Ulusal Kalite Ödülü ve Mükemmellikte Süreklilik ödülleri başta olmak üzere birçok ödül aldık. Avrupa Mükemmellikte Süreklilik Ödülü için de finale kaldık. Ekim ayı sonunda Brüksel'de yapılacak Ödül Töreni ile finalistler arasında ödül alan kuruluşlar ilan edilecek" dedi. Başak Traktör olarak her türlü işbirliği adına tesislerin SAÜ öğrencilerine ve akademisyenlerine daima açık olduğunu ifade eden Başak Traktör Tarım Ziraat ve İş Makinaları Sanayi Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Ertan Paşa, "Sakarya Üniversitesi'nin yenilikçi ve kalite odaklı yönetim anlayışı ile yönetilmesinden dolayı tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Üniversitesi Muzaffer Elmas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title