Haberler

Saü ile Toyota Türkiye Arasında İşbirliği Protokolü

Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Özer: "Üniversite gençliğimize katkıda bulunmak, kariyerlerinde eğitici, destekleyici kurum olarak geleceğin kapılarını açmak, her şeyden önce vazife ve sorumluluğumuz"

Toyota Türkiye, üniversite gençliğini desteklemek ve geleceğin mühendislerine staj, deneyim ve gelişim imkanı sağlamak amacıyla Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile işbirliği protokolü imzaladı.

SAÜ'de düzenlenen imza töreninde konuşan Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, SAÜ ile işbirliğinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Otomotiv sektöründeki başarılarını her alanda hissettirmenin ve artı değerlerle topluma katkıda bulunmanın en önemli hedeflerinden biri olduğunu vurgulayan Özer, şunları kaydetti:

"Üniversite gençliğimize katkıda bulunmak, kariyerlerinde eğitici, destekleyici kurum olarak geleceğin kapılarını açmak, her şeyden önce vazife ve sorumluluğumuz. Bu bakış açısıyla ilimizin güzide üniversitesi SAÜ ile yaptığımız temaslar neticesinde bu işbirliği protokolünü imzalamaktan mutluluk duyuyorum. Başarılı ve güzel başlangıç olması temennisiyle, hayırlı olsun."

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da üniversite-sanayi işbirliği kapsamındaki uygulamalarının çok güzel sonuçlar verdiğini belirterek, protokolün üniversite-sanayi işbirliğini geliştirme konusunda iyi bir adım olacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Elmas ve Özer, işbirliği protokolünü imzaladı.

Protokol kapsamında Toyota Türkiye, üniversitenin mühendislik bölümlerinde okuyan öğrencilere staj imkanı sunacak. Özellikle makine, endüstri, elektrik-elektronik ve metalurji bölümlerinden öğrenci alınmasının hedeflendiği protokol kapsamında ihtiyaç doğrultusunda iş imkanları söz konusu olabilecek.

Ayrıca, fabrika ziyaretleri, konferans, seminer ve temalı çalıştaylar gibi pek çok konuda işbirliği yapılacak. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Sakarya Üniversitesi Muzaffer Elmas Toyota Türkiye Orhan Özer Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title